Az iskolai lövöldözések után megváltoztatja becenevét az egyik legtehetségesebb amerikaifocista

Florida State v Florida GettyImageRank2 Color Image ncaa college football Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
GAINESVILLE, FLORIDA - NOVEMBER 27: Anthony Richardson #15 of the Florida Gators celebrates after defeating the Florida State Seminoles 24-21 in a game at Ben Hill Griffin Stadium on November 27, 2021 in Gainesville, Florida. James Gilbert/Getty Images/AFP (Photo by James Gilbert / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Megváltoztatja a becenevét az egyetemi amerikaifutball egyik legnagyobb tehetsége, Anthony Richardson, mert nem akarja, hogy összefüggésbe hozzák az országszerte elkövetett fegyveres támadásokkal.

A Florida Egyetem (University of Florida) harmadéves irányítója eddig az AR-15 becenevet használta, ez szerepel az általa képviselt ruhamárkán, és ezt népszerűsíti a reklámszerződésein keresztül (az egyetemi és főiskolai sportolók reklámszerződéseinek tilalmát tavaly oldották fel).

Csakhogy az AR-15 egy népszerű félautomata fegyver neve is, amelyikkel a legtöbb, civilek elleni támadást - iskolai vérengzést, plázákban elkövetett lövöldözést - végrehajtják.

Anthony Richardson nem adja a nevét a vérengzésekhez Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/James Gilbert

"Sokat gondolkodtam a dolgon, és miután a családommal is megbeszéltem, úgy döntöttem, hogy a jövőben nem használom azt AR-15 nevet, ahogy a ruhamárkám logójaként szereplő célkeresztet sem. Habár ez pusztán egy becenév volt, ami a nevem kezdőbetűiből és a mezszámomból állt, mégis fontos számomra, hogy a nevem és a termékem soha több ne legyen összefüggésbe hozható a tömeggyilkosságokkal, amelyeket totálisan elfogadhatatlannak tartok" - írta a fiatal sportoló.

Az Egyesült Államokban magasan a legtöbb civil lakos hal meg évent fegyveres támadosokban. 2022-ben is szinte minden napra jutott legalább egy ilyen eset, csak Florida államban 18 lövöldözés volt, amelyben 12-en vesztették életüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!