Hihetetlen, hogy mit csinál egy nő a reszelt sajttal

Vágólapra másolva!
Elképesztő videót tett közzá a TikTok-on egy nő, melyben kivett egy csomag reszelt sajtot a hűtőből, a csap alá tartotta, és alaposan leöblítette, hogy ezzel lemossa róla a gyárilag hozzáadott anyagokat, amik meggátolják, hogy összeálljon. A követők nagy része azonban nem tartotta ezt jó ötletnek, a lucskos állagú sajtot szinte mindenki undorítónak tartotta.
Vágólapra másolva!

Igen szokatlan videóval állt elő TikTok-on egy @jeanelleandkate néven tevékenykedő gasztrovolgger: 

a nő fogott egy csomag reszelt sajtot, belerakta egy szűrőbe, megnyitotta a csapot, és a folyó víz alatt leöblítette, miközben kézzel alaposan átdörzsölte. 

Szerinte ez egy kiváló módszer, ha szeretnénk megszabadulni a reszelt sajt felületén lévő- burgonya-és kukoricakeményítőből, illetve cellulózporból álló - csomósodásgátló adalékanyagoktól. Ezt azért teszik rá, hogy a sajt ne álljon össze egy tömbbé a csomagolásban.  

A követők nagy része azonban már nem lelkesedett ennyire az ötletért, ami érthető, hiszen a nyirkos állagú ételek a legtöbb embernek nem tartoznak a kedvencei közé. A nőt azonban ez látszólag cseppet sem zavarta.

A hozzászólókat viszont annál inkább:

Nyálkás, vizes sajtdarabok? Kösz, de inkább nem!"

- írta egyikük.

Míg egy másik ezt kommentelte:

Én eleve nem vásárolok reszelt sajtot. Egész darabot veszek, és otthon, magamnak lereszelem. Olcsóbb és jobb is így"

Nem ő az egyetlen azonban, aki furcsa sajtfogyasztási szokásaival felrobbantotta az internetet. Egy férfi például már tíz éve használja ugyanazt a darab parmezánsajtot, annak ellenére, hogy más emberek szerint ez undorító és egészségtelen. A férfit azonban még az sem tartja vissza a túlérlelt sajt fogyasztásától, hogy annak felületét már egy jó ideje vastag, szürkés penészréteg fedi.

Egy nő pedig TikTok-on megosztotta a sajtreszelés egyszerű, de nagyszerű módját: a legtöbben nem is gondoltuk volna, de oldalára kell fektetni a reszelőt, miközben sajtot reszelünk rajta. A módszer valóban praktikusnak tűnik, hiszen így kevesebb kosszal jár, nem hullik mellé, és nem kell alá plusz edény, ami felfogja a reszelt sajtot, így ennyivel is kevesebbet kell mosogatnunk.

El se hinné, hogy mit csinál egy nő a reszelt sajttal, reszelt sajt, reszeltsajt
Fotó: Shutterstock/Robert Stedman Pte Ltd

Bár a sajt megmosásáról valószínűleg még senki nem hallott, van néhány élelmiszer, amit sokan szinte kötelezően a csap alá tartanak, ahogy hazavitték az üzletből, pedig valójában ez felesleges, sőt, kifejezetten ártalmas is. 

Gondolta volna például, hogy nem érdemes megmosni a nyers húst? Ha belegondolunk, logikus, hiszen főzés során úgyis elpusztulnak a benne lévő kórokozók, viszont ha a konyhai csap alatt leöblítjük, a baktériumokkal tele lesz velük a mosogató, a fal és az edények is, így ennek a módszernek valójában több kára van, mint haszna.

Az előre csomagolt, illetve konzerves zöldség-és gyümölcsféléket viszont sokan nem mossák meg, pedig ezeket nem ártana: bár ezek hivatalosan konyhakész, azonnal fogyasztható terméknek minősülnek, azonban nem lehetünk benne biztosak, mennyire alapos munkát végeznek a gyártók a tisztítás során, a konzerv pedig olykor tele van tartósítószerekkel és mesterséges anyagokkal, így ha biztosra akarunk menni, inkább öblítsük le ezeket bő vízzel.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!