Régi kedvencünk új köntösben: így készül a tökéletes zabpelyhes túrógombóc

zabpelyhes túrógombóc
Mindannyiunknak érdemes elkészítenünk ezt az ínycsikladó receptet, egészen újszerű élményben lesz részünk.
Vágólapra másolva!
A hagyományos túrógombóc sokak kedvenc desszertje, a legtöbb családban pedig legalább havonta az asztalra kerül ez a finomság. Az egészséges táplálkozás jegyében azonban most bemutatunk a desszert zabpelyhes változatát, amely egészségesebb és táplálóbb alternatíva.
Vágólapra másolva!

Hogy miért érdemes túrót fogyasztani? Kiváló fehérjeforrás, amely segíti az izomzat építését és fenntartását. A fehérje emellett fontos szerepet játszik a szervezet regenerációjában és a hormonok termelésében. 

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a túrógombócban már semmi nem marad a jótékony hatásokból, eláruljuk, hogy ez nem így van! Ráadásul a zabpehelynek köszönhetően ez a változat több rostot és lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ami hosszabb ideig biztosít telítettségérzetet és stabil vércukorszintet.

 A zabpehely magas rosttartalma segíti az emésztést, és hozzájárul a bélrendszer egészségéhez. A rostok emellett segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet és megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket. Ha szeretnénk a cukorbevitelt csökkenteni, használhatunk természetes édesítőszereket, mint például mézet vagy agavészirupot. Kínálhatunk mellé friss bogyós gyümölcsöket vagy almaszeleteket is.

Zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 db citrom héja
  • 8 ek. finomra őrölt zabpehely

A morzsához:

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg finomra őrölt zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. olaj
zabpelyhes túrógombóc
Mindannyiunknak érdemes elkészítenünk ezt az ínycsikladó receptet, egészen újszerű élményben lesz részünk.
Fotó: Mindmegette

Elkészítése:

  1. A villával áttört túróhoz hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót, a reszelt citromhéját és a zabpelyhet.
  2. Összekeverjük és fél órát pihentetjük. 
  3. Közben egy felforrósított serpenyőbe öntjük a zsemlemorzsát, a finomra őrölt zabpelyhet, a vaníliás cukrot, meglocsoljuk az olajjal és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. 
  4. Ha elkészült pihentetjük. A túrós masszából nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük őket. Majd meghempergetjük a zabpelyhes zsemlemorzsában. 
  5. Tejföllel, porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha további finom receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!



 



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!