Jövőre csúszhat a PlayStation 5 Pro kiadása?

sony playstation dualshock kontroller controller gamepad gamer videojáték gaming
Fotó: Florian Gagnepain / Unsplash
Vágólapra másolva!
Már nem tűnik biztosnak a karácsony előtti megjelenés.
Vágólapra másolva!

Újabb váratlan fejleménnyel állt elő a Sony generációközi konzolfrissítése kapcsán Tom Henderson újságíró. A megbízható informátorokkal rendelkező férfi korábban már maga is beszámolt a Sony konzolos terveiről, később pedig megerősítette más pletykák hitelességét.

Henderson most az X közösségi oldalon árulkodott, egy követője azt kérdezte tőle, hogy szerinte szeptemberben fog-e bemutatkozni a PlayStation 5 Pro. Erre azt reagálta, hogy az idei évben történő bejelentés esetén talán, de egyáltalán nem biztos, hogy ténylegesen leleplezi még 2024 folyamán a Sony.

Ez jelentős álláspontváltozás, korábban Henderson maga állította, hogy az ősszel lehet számítani a PS5 Pro bemutatására.

Bővebb magyarázatot sajnos nem mellékelt az ügyhöz, de műszaki, gyártási, továbbá üzleti okai is lehetnek annak, ha jövőre csúszik a PlayStation 5 Pro bemutatása és piacra dobása. Az üzleti okok közé tartozik többek közt az is, hogy a piacra dobásakor a Sony biztosan szeretne olyan játékokat látni, amelyek már a megjelenésük napjától fogva vagy egy ingyenes frissítést követően képesek kihasználni a hardverben rejlő extra erőt. Ezek nélkül csalódást kelthet a potenciális vásárlók körében a normál PS5-höz képest ismeretlen felárral érkező újabb konzol, ami megnehezítheti az értékesítését.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a hírek szerint többek közt Európában is nagyon rosszul teljesít a rivális Xbox Series, a Microsoft a világ jókora részén befejezheti az aktív reklámozását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!