Erre kell figyelni a Galaxy Ring viselésekor

Samsung Galaxy Ring okosgyűrű
Az okosgyűrű kisebb és diszkrétebb lehet, mint egy okosóra vagy okoskarkötő.
Vágólapra másolva!
Többek közt megzavarhatja a lépésszámlálást a mágnesesség. Fizetni pedig nem tudunk majd a Samsung Galaxy Ring segítségével.
Vágólapra másolva!

Sokak kellemetlen meglepetésére első körben nem válik hivatalosan elérhetővé Magyarországon a régóta várt Samsung Galaxy Ring okosgyűrű, de a megfelelő piacokon már a bejelentésétől kezdve előrendelhető, az általános bolti forgalmazása pedig 2024. július 24-én kezdődik majd.

samsung galaxy ring okosgyűrű
A Samsung Galaxy Ring, a koreai gyártó okosgyűrűje nemrég mutatkozott be, de itthon sajnos még nem kapható.
Fotó: Samsung

Erre készülve a Samsung élesítette az okosgyűrű terméktámogatási oldalát, leleplezve néhány olyan adalékinformációt, amelyekről érdemes tudniuk a vevőknek. A sokak számára talán legérdekesebb, hogy a mágnesség megzavarhatja az okosóra lépésszámlálási és egyéb funkcióit, így az okosgyűrűs kézben nem érdemes mágnest vagy mágneses tárgyat tartogatni. 

A többség számára ez előreláthatóan nem okoz majd kihívást.

További tudnivalók, hogy az okosgyűrűs ujjon és a mellette lévő ujjakon nem javasolt a fém gyűrűk viselése, nehéz tárgyak emelése előtt javasolt az okosgyűrű leszedése, a tartótokjában lévő hosszas tárolás esetén pedig a műanyag párnák bemélyedéseket hagyhatnak az okosgyűrű belső részén. A bemélyedések nem befolyásolják az okosóra működését és használhatóságát, pusztán esztétikailag hagynak nyomot a terméken.

Sokak számára az is kellemetlen meglepetést jelent majd, hogy a Samsung okosgyűrűjében nincs NFC szolgáltatás, így nem lehet majd vele sem fizetni, sem mondjuk ajtót nyitni „kézrátétellel". Talán ez a legkomolyabb hiányossága ennek a gyűrűnek, na de majd a következő verzió...

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!