Így kell elképzelni a háromba hajtható mobilt

Vágólapra másolva!
Videón demonstrálta a Tecno telefongyártó a koncepciót.
Vágólapra másolva!

Komoly innováció van kilátásban a mobilpiacon, jó eséllyel elsőként a Huawei még idén bejelentheti és piacra dobhatja a világ első háromba hajtható érintőkijelzővel felszerelt mobilját. Ezek az új típusú mobilok egyetlen egybefüggő kijelzőt használnak majd, összecsukott állapotban szokatlanul vastag telefonok lesznek, a kinyitásuk hatására pedig nagy méretű tabletekké válnak.

Most a szintén kínai Tecno jóvoltából sokkal könnyebben vizualizálhatóvá vált, hogy mire is kell gondolni a háromba hajtható telefon alatt, a cég videón demonstrálta a Phantom Ultimate 2 koncepció készülékét.

Az eszköz nagy érdekessége, hogy az egyedi zsanérdizájnnak köszönhetően összecsukott állapotban csak 11 mm vastag, azaz egy milliméterrel vékonyabb a kettéhajtható Samsung Galaxy Z Fold6-nál. A specifikációk részletezésébe még nem ment bele a Tecno, de állítása szerint összehajtott állapotban 6,48"-es a telefon OLED kijelzője, kinyitott állapotban pedig 4:3 képarány mellett 10 hüvelykes és 3K felbontású a panellel dolgozhatnak a mobilozók.

A Huawei és a Tecno mellett a hírek szerint a Xiaominál is készül háromba hajtható mobil.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!