A Honor Magic V3 nemcsak a világ legvékonyabb hajlítható telefonja, hanem a legjobb is

Vágólapra másolva!
Mindenben tökéletesítették az elődöt, elképesztő mérnöki bravúr a telefon minden szempontból. A Honor Magic V3 gyenge pontjait máshol lehet keresni. A közvetlen riválist pedig házon belül találjuk.
Vágólapra másolva!

A Honor Magic V3 -nál vékonyabb összecsukható (vagy hajlítható, ki-ki ízlése szerint használja) telefont nem találunk jelenleg a piacon. Bár számtalan pozitív tulajdonsága van, ez az első jellemző, amit a gyártó mindenkinek el akar mondani róla. Összehajtogatva 9,2 mm vastag, kinyitva pedig 4,4 mm. Hogy ezt kontextusba helyezzük, lássuk a két nagy riválisát: a Samsung Galaxy Z Fold6 összehajtva 12,1 mm, kinyitva pedig 5,6 mm (A tavalyi Fold5 végképp lemarad.) A másik, általam vetélytársnak kikiáltott telefon az előd, amely bőven versenyben van még: a V2 összehajtva 9,9 mm, kinyitva 5,7 mm. Meg kell jegyezni, hogy ezekbe a mérésekbe egyik gyártó sem számítja bele a kameraszigeteket a hátlapon. (Természetesen sokkal több hajlítható telefon létezik globálisan, de Magyarországon ezeket vehetjük meg hivatalos támogatással, és akár szolgáltatói ártámogatással.) Ami pedig a telefonok súlyát illeti: V3: 226 gramm, V2: 231 gramm, Fold6: 239 gramm. Míg nagyon sok dologban egyéni ízlés dönthet, azt kijelenthetjük, hogy ebben a kategóriában – méret – a Honor a király: még a V2 is karcsúbb a Samsung idei csúcskategóriás hajlítható telefonjánál.

Honor Magic V3
Honor Magic V3 - Összehajtogatva 9,2 mm vastag, kinyitva pedig 4,4 mm
Fotó: Origo

Ezek apró különbségeknek tűnhetnek elsőre, de ne feledjük: a telefon állandóan a kezünkben van, néhány milliméter vagy gramm is sokat jelenthet a komfortérzet növelésében. Főleg, hogy a V3 összehajtva teljes mértékben hagyományos darabnak tűnik, bármelyik csúcskészüléket tesszük mellé, vagy vesszük a másik kezünkbe, nem nagyon tudunk majd valódi különbséget észlelni. Pedig a V3 egy plusz kijelzőt is ajánl a felhasználóknak, miközben kifejezetten slank marad. Ide kattintva megnézheti galériánkat a telefon külsejéről, vékonyságáról.

Hihetetlen vékonyság
Fotó: Origo

Ezt a hivatalos tájékoztató szerint 19 innovatív anyag és 114 mikroszerkezet aprólékos alkalmazásával érte el a gyártó, a telefon pehelykönnyű jellegét pedig egy Guiness-rekorddal szerette volna alátámasztani: egy profi kártyavárépítő, Bryan Berg sikeresen felépített egy 54 emeletes kártyavárat 8 óra alatt, és a tetejére feltette a Honor Magic V3-at – és a vár úgy maradt! Mindezt az USA-ban, az új-mexikói Santa Fében csinálta végig, kamerák kereszttüzében, Thomas Bradford Guinness rekord bíró felügyelete alatt. Feltételezhetnénk, hogy egy ilyen vékony készülék törékeny lenne, de a Honor igyekezett kiemelni a tartósságát, azt állítva, hogy az ütésállósága 40-szer jobb, mint a Samsung Galaxy S24 Ultráé, és hogy a zsanér legalább 500 ezer hajtást kibír. A V3 zsanéranyagaként a Honor saját fejlesztésű, második generációs HONOR Super Steel anyagát használja. Egy videóra rögzített a tesztben egy gránitsziklával ütköztették, amit sikeresen darabokra is zúzott a Super Steel. Ezenkívül egy hidraulikus présgép alatt 1150 kg-os erőnek is ellenállt. Mindezt ide kattintva lehet végignézni.

A kártyavár is elbírta
Fotó: Origo

A kijelzők is speciális védelmet kaptak a gyártó szerint, és természetesen mindkettőn védőfólia is van szokás szerint – fontos, hogy a belső kijelzőn lévő fólia speciális, nem szabad csak úgy leszedni. A Magic V3 IPX8-as besorolást is kapott, ami azt jelenti, hogy víz alá meríthető 2 és fél méterig, de a legtöbb összecsukható telefonhoz hasonlóan nem rendelkezik porvédelemmel. Az egész telefon elég masszívnak tűnik, még az előd V2-höz képest is, pedig annak az összeszerelésére sem lehet panasz.

A belső kijelzőn speciális fólia van, nem szabad hozzányúlni!
Fotó: Origo

Honor Magic V3 - kijelzők

A Magic V3 egy bámulatosan fényes 6,43 hüvelykes külső képernyővel rendelkezik, és kinyitva egy 7,92 hüvelykes, impozáns belső kijelző tárul elénk. Mindkettő dinamikus frissítési frekvenciával rendelkezik, amely 120 Hz-ig terjed, háromféle beállítással bűvészkedni. Egyformán élesek és kellemes olvasni, játszani vagy videókat nézni rajtuk, bár a belső képernyő valamivel talán halványabb, ami közvetlen napfényben problémát jelenthet. Igyekeztem szívtelen és szőrszálhasogató lenni, ugyanis a valós élmény többnyire lenyűgöző. A zsanér helyén a hajlítás helye még kevésbé látszik, mint az elődnél, pedig már a V2 is jól vizsgázott. Ha a belső kijelzőre pont úgy esik a fény, akkor érzékelhető, de semennyire nem zavaró. Gyakorlatilag egy teljes értékű tabletet kapunk hajtás után.

A Honor Magic V3 egy bámulatosan fényes 6,43 hüvelykes külső képernyővel rendelkezik
Fotó: Origo

Amit csak az idő múlása tud majd igazán tesztelni, azok a Honor szemvédelmi innovációi: több ilyen funkciót is tartalmaz, mint például 

  • a világ első AI Defocus Display technológiáját, 
  • 4320Hz-es kockázatmentes PWM fénytompítást,
  •  dinamikus fénytompítást, 
  • cirkadián éjjeli kijelzőt 
  • és a természetes hatást keltő Natural Tone Display funkciót. 

Ahogy már korábban is írtam, a telefonunk állandóan a kezünkben van, így nem árt, ha a gyártó odafigyel erre. A legérdekesebb talán az AI Defocus. Ez a funkció a mesterséges intelligencia segítségével defókuszálja a kijelzőt, és csökkenti az átmeneti rövidlátás kockázatát, amely azért gyakori, mert olyan sok időt töltünk a közeli kijelzők bámulásával. A cél a szem megerőltetésének csökkentése a kijelző hosszú távú használata során. Ez persze nem annyira szexi, mint az extra vékonyság, de mindenképpen jó dolog.

A szemünkre is vigyáz
Fotó: Origo

Teljesítmény, MI-funkciók

A Honor Magic V3-at a Qualcomm 2024-es csúcsteljesítményű chipje, a Snapdragon 8 Gen 3 hajtja, amely itthon 12 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral párosul. Nem lehet megakasztani, minden helyzetben, minden feladat vagy játék során lendületes, villámgyors teljesítményt kapunk, csúcsteljesítményű játékok maximumra tett beállításait is vidáman viszi. Negatívum, hogy egy idő után képes melegedni ilyen környezetben a telefon, de egyben pozitívum is, hogy azért aggasztóan forró soha nem volt, miközben egy extrém vékony készülékházról beszélünk.

A Qualcomm 2024-es csúcsteljesítményű chipje, a Snapdragon 8 Gen 3 hajtja
Fotó: Origo

A Magic V3 ugyanazt a szoftvert futtatja, mint a Honor más új megjelenésű készülékei, a MagicOS 8.0-t. Ez az Android 14 erősen módosított változata, amely – fogalmazzunk szépen - sok inspirációt merít az iOS-ből, és garantáltan megosztja a felhasználókat. Én kifejezetten szeretem. A többablakos megjelenítés működik, mint kés a vajban, de ez már a V2-nél sem volt másképpen. Különösen kedvelem a Honor Dynamic Island klónját, a Magic Capsule-t, mivel gyors hozzáférést biztosít az időzítőkhöz és a lejátszásvezérlőkhöz, függetlenül attól, hogy mi fut az előtérben. Ez persze nem újdonság, a Honor Magic 6 Próval debütált Európában az év elején. A szokásos ujjlenyomatszenzor és arcfelismerés funkciók adják a biometrikus azonosítás lehetőségét. Ezekről túl sokat nem lehet mondani azon kívül, hogy tökéletesen működnek.

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!