Jobban vigyázhatnak a tini youtubereikre a szülők

youtuber influencer podcast mikrofon interjú
Fotó: Sebastian Pandelache / Unsplash
Vágólapra másolva!
Áttekinthetőek lesznek a csatornáik aktivitásai a Családi Központban.
Vágólapra másolva!

Újabb számottevő jelentőségű gyermekvédelmi fejlesztést jelentett be és kezdett világszerte elérhetővé tenni a YouTube, a szülők napokon belül képesek lesznek áttekinteni a gyermekeik YouTube-csatornáinak főbb aktivitásait és adatvédelmi beállításait a YouTube mobilappban.

youtube családi központ
Gyorsan áttekinthetik majd a szülők a fiatalok csatornáinak legfontosabb statisztikáit és adatvédelmi beállításait
Fotó: YouTube

Ennek keretében a szülők többek közt a feltöltések, a feliratkozók, továbbá a kommentek számát láthatják majd, továbbá értesítéseket kapnak, amennyiben a fiatalok új videót osztanak meg vagy élő közvetítést indítanak.

Az újdonság a YouTube Kids alapjaira épül, de gyermekkorú helyett a fiatalkorú felhasználói fiókok tevékenységeibe ad betekintést. Emiatt a tiniknek jóvá kell hagyniuk, hogy a szülők megkapják az adatokat, a YouTube mobilapp beállítórészének Családi Központ menüjében lehet majd felügyeletre invitálni őket.

Épp itt volt az ideje, hogy jó hír is érkezzen a családok számára a YouTube háza tájáról, a szolgáltatás két hete megemelte a Premium-előfizetésének az árát, a családi csomagjának költsége pedig majdnem megduplázódott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!