Nagy Lábat nem érdekli a marslakó-per

Vágólapra másolva!
Érzelmi és fizikai károkozással vádolja egy amerikai nő az egyik átejtős műsor stábját. A halálra rémült felperes azt hitte, földönkívüli lények törtek az életére. A tiltakozás és az újabb becsapottak reagálása azonban nem gátolja a show folytatását. Nagy Láb akcióba lép.
Vágólapra másolva!

Kara Blanc pedig visszavág. Az általános iskolai tanárként dolgozó nő úgy döntött, nem hagyja, hogy ezentúl büntetlenül riogathassák a gyanútlan embereket marslakónak öltözött társaik. A kisiskolásoknak táncot, zenét és színjátszást oktató Blanc életét váratlan hirtelenséggel megváltoztató, rejtélyesen induló történet tavaly márciusban egy kellemesnek ígérkező napon kezdődött.

A hideglelés estéjén - a színésznői ambíciókkal is rendelkező - Los Angeles-i tanárnő egy fényesnek ígérkező hollywoodi partira volt hivatalos, ami eleinte óriási örömet jelentett neki. Ettől a ponttól azonban a számára rémisztő események egyre gyorsabban követték egymást. A félelem és remegés óráit a bírósági iratok idézik vissza.

Forrás: wustl. edu

Blanc keresete szerint a Scare Tactics (megfélemlítési módszer) című átejtőshow 2002. március 1-i részében Mathew Mertha és Travis Draft színészek csúnyán becsapták. A komédiások azt mondták neki, a hollywoodi filmipar nagyhalait felvonultató exkluzív összejövetelre viszik egy Los Angeles melletti sivatagi villába.

A beígért parti helyszíne felé autózva azonban a triót megtámadták. A tanárnő akkori hite szerint agresszív földönkívüliek miatt akadtak el a sivatag egyik elhagyatott zugában, a valóságban marslakónak álcázott statiszták vívták harcukat életszínvonaluk megőrzéséért és a nagyobb nézettségért. Kara Blancot utólag különösen az bántotta, hogy a két színész elhitette vele, az idegenek súlyos sérüléseket okoztak nekik, sőt a köznevetség tárgyává tett nő egy ideig azt sem tudta, ismerősei életben maradtak-e az űrlények attakját követően.

A rászedésben közreműködő színészek, sérülést tettetve, azt kiabálták a megrémült tanárnőnek, hogy mentse magát, bújjon el a sötétben, vagy próbáljon a sivatag kivilágítatlan, kanyonos része felé hajtani. Az akciót a Sci-Fi Channel munkatársai, elejétől a végéig, rejtett kamerákkal követték, amiről Blanc mit sem sejtett. A főszereplővé tett nőt annak ellenére sikerült átejteni, hogy a becsapásban neki is van gyakorlata. Korábban közösen készített áldokumentumfilmet a hamissággal vádolt Travis Drafttal.

Nyerjen Twin Peaks-relikviákat

Játsszon Twin Peaks-játékunkon, nyerjen DVD-t és más relikviákat!

Blanc a Sci-Fi Channel társaságot és a két színészt ezek után azzal vádolja, hogy kórházi kezelést igénylő, súlyos testi és lelki sérüléseket okoztak neki. "Önkéntelenül és tudtomon kívül lettem áldozat" - rója fel a a tanárnő a kéretlen kalandot egykori barátainak és a műsorkészítőknek.

A Sci-Fi Channel szóvivője, Kat Stein visszautasította az ügy részletes kommentálását, mindössze annyit közölt, a Scare Tactics-ben azt mutatják be, hogy a barátok miként szedik rá egymást. A per ellenére a show következő epizódjaiban szintén talányos helyzetekbe sodródnak a főszereplők, így több kempingező, akiket ugyancsak váratlan támadás ér. A táborozók azonban rájönnek, kinek köszönhetik a furcsa rohamot. A vándorélet szerelmeseit, időleges elképzeléseik szerint, a titokzatos hegyi teremtmény, Óriás Láb zaklatja. Nem kevésbé meghökkentő élményekben lesz része néhány autósnak, akik állítólag az amerikai katonaság szupertitkos, 51-es jelzésű területére tévednek. Az ufóközpontba kirándulókat kormányügynöknek vélt statiszták veszik üldözőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!