Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Babicsek Bernát még csak 44 éves lenne, az édesanyja máig nem bírja feldolgozni a halálát

Vágólapra másolva!
Június 28-án ünnepelné 44. születésnapját a színész, aki lakástűz áldozata lett. Babicsek Bernát édesanyja a mai napig nem tudja feldolgozni fia elvesztését.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, 2021. december 31-én meghalt Babicsek Bernát, aki színészként és harmonikaművészként is ismert volt. Ő volt az áldozata a lakástűznek, amely során egy holttestet találtak egy solymári házban. Hirtelen halála az egész országot megrázta, ugyanis elkerülhető lett volna a tragédia. 

Szülei úgy gondolják, gyermeküket gondtalanságból megölték, és addig nem nyugodhat békében, amíg hivatalosan ki nem mondják, ki ezért a felelős. Ügyvédük javaslatára pótmagánvádas eljárást indítottak, és az őrt perlik, akik szerintük megmenthette volna a fiuk életét, azonban ehelyett magára hagyta. Mint írtuk, a napokban a Budakörnyéki Járásbíróságon újabb tárgyalás kezdődött el Babicsek Bernát halálának az ügyében. A vádlott nem ismerte be, hogy hibázott, a színész családja pedig teljesen összetört.

A tragikus sorsú színész édesanyja, Márta néni a keddi előkészítő ülés után sírva nyilatkozott a Borsnak. Elmondta, egyáltalán nem a bosszú vezérli, csupán szeretné tisztázni a fia nevét. Szerinte ugyanis a nyomozás során próbálták abba az irányba terelni az ügyet, hogy a zenész részeg volt azon a tragikus éjszakán. Márta néni azt is kiemelte, hogy számára az idő nemhogy enyhítené a gyászt, pont hogy erősíti a fájdalmat. 

 Az ember arra, hogy a saját gyerekét elveszíti, nem számít, és ezért fel se tudja fogni. Még mindig nem hisszük el, hogy ő nincs. Így, hogy egyre több idő telik el, már nyilvánvaló, hogy ő nem jön haza, és épp ezért egyre jobban érezzük a hiányát, és egyre jobban fáj.

 Nem tudom, hogy ez az időszak másnál hogy van, vagy hogy meddig tart. Mondták, hogy az idő enyhít, de a mi esetünkben az idő egyre erősíti a fájdalmat és a hiányt – vallotta be sírva a fiatalon elhunyt Babicsek Bernát édesanyja, akinek talán még éveket kell várnia arra, hogy megszülessen az ítélet.

A vádlott nem tett beismerő vallomást

A vád szerint a vádlott, T.L. 2 perc 55 másodpercig tartózkodott a solymári helyszínen, azonban nem ellenőrizte a lakást, amit ebben az esetben kellett volna. Ennek ellenére észrevette, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, valaki pedig horkol az épületben. Nem járt utána, hogy mi történt, kivel mi történt, és a tűzoltókat sem értesítette.

A vádlott nem tett beismerő vallomást, de a védekezését sem kívánta előterjeszteni. A tárgyalás folytatódik majd, ahol további tanúkat hallgatnak meg az ügy kapcsán. Márta, Babicsek Bernát édesanyja többször is összeomlott, és elsírta magát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről