A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Mi lett Lagzi Lajcsi rejtélyes betegségével?

Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Nem egyedi eset, hogy ismert emberek kerülnek összetűzésbe a hatóságokkal, sokakat vontak már felelősségre. A következő sztárok esetében minden kétséget kizáróan bizonyították a bűnösséget, többen a börtönt is megjárták. Volt, akinek sikerült ezen túllépni, és olyan is, akitől sokan elfordultak.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi

Az utóbbi idők egyik legnagyobb botránya Lagzi Lajcsi nevéhez fűződik, akinek évekig elhúzódott a tárgyalása. Az eredeti vád szerint 1993 és 1999 között egyedül, majd 2000-től a feleségével áramot, vizet és gázt loptak mocsai házaikban. A közműszolgáltatók felé azonban a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nullaközeli” óraállások alapján éveken át minimális összegeket fizetett be a házaspár. Korábban már előzetesben is töltött a trombitás emiatt négy hónapot, majd 2022 végén született meg a végső ítélet és 3 év hat hónap letöltendő börtönt kapott.

Lagzi Lajcsi
Lagzi Lajcsi ügyét hosszú évekig tárgyalták
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mulatós zenész hatalmas cirkuszt csinált a bevonulásából, eredetileg a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe kellett volna bevonulnia 2023. februárban, majd rejtélyes betegségére hivatkozva csak áprilisban jelentkezett egy másik intézményben, ahová magánmentővel vitette be magát. A baracskai börtönben egyfolytában trükközött, éhségsztrájkot folytatott az úgynevezett COPD nevű betegsége miatt, szinte a börtönben egy percet sem töltött el, folyton a gyengélkedőn ápolták.

Még nagyobb meglepetést okozott, amikor nemrég, július elsejével távozhatott az intézményből, mivel kiderült, hogy végül elfogadták a reintegrációs őrizetre vonatkozó kérelmét, amiről pár nappal korábban azt hazudta, hogy nem járt sikerrel. Így a büntetése hátralévő 2 év 4 hónapját már otthonában, házi őrizetben töltheti le.


Császár Előd

Az énekes 1998-ban 95-100 kilométeres sebességgel haladt BMW-jével Budapesten, a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor kereszteződésénél, ahol a megengedett sebesség ötven. Egy hirtelen mozdulat miatt elvesztette uralmát az autó felett, és összeütközött egy rendőrautóval, melynek vétlen sofőrje, egy 25 éves rendőrtiszt meghalt, az utasa pedig súlyosan megsérült. Az ügyben felmerült, hogy Császár Előd kábítószer hatása alatt állt a baleset idején, azonban ezt bizonyították, csak azt, hogy egyébként korábban már fogyasztott drogokat.

Császár Előd, Császárelőd, Shane54
Császár Előd karrierjét derékba törte a halált okozó balesetének ügye, ezért Shane 54 néven folytatta tovább
Fotó: TV2

Az énekest végül 1 év 6 hónapra ítélték, de a büntetést három évre felfüggesztették, így nem kellett börtönbe mennie. Eltiltották a vezetéstől négy évre, és pénzbüntetést is kapott. Az ügy és az ítélet hatalmas felháborodást váltott ki az emberekből, gyakorlatilag véget vetett Császár akkori karrierjének, ma Shane 54 néven zenél.

 

Fekete Dávid

Fekete Dávidot a Megasztárban ismerhette meg a közönség, majd hatalmas fordulatot vett az élete, amikor 322 millió forintos csalás miatt vették őrizetbe 2021 májusában. Az énekes a vádirat szerint 2018-ban, rövid időn belül különböző magánszemélyektől, illetve üzleti partnerektől kért kölcsön, melyekből jelentős összegű tartozásokat halmozott fel. 2017 nyara és 2021. március 2. között 20 alkalommal, több esetben folytatólagosan követett el vagyon elleni és egy esetben közbizalom elleni bűncselekményeket, mintegy 43 354 000 forint értékben, illetve 279 574 213 forint kárt okozva. 

Feketedávid, Fekete Dávid
Fekete Dávid csalási ügye a mai napig sem zárult le
Fotó: Instagram/Fekete Dávid

Az egykori megasztáros, aki mai napig ártatlannak vallja magát, mintegy 11 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, 2023. július óta pedig házi őrizetben védekezhet, melyet idén márciusban újra enyhített a Győri Járásbíróság, ma már nemcsak Győrben és Dunaújvárosban, de az egész országban szabadon mozoghat. A zenész tárgyalása még mindig folyamatban van, azok végeztével, akár 15 év börtönbüntetést is kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

 

Zalatnay Sarolta

Az énekesnő 112 millió forint hitelt vett fel egy cégen keresztül kisbefektetőktől, magas kamatot ígérve, de állítólag a pénz nagy részét végül nem fizette vissza. Zalatnay a tárgyalásokon végig azt mondta, hogy vissza akarták fizetni a kölcsönöket és azért került nehéz helyzetbe, mert közben csődbe ment az MSat televízió, és nem fizettek a cége által készített produkciókért, amiből a kölcsönöket is visszaadták volna.

Zalatnay Sarolta
Zalatnay Saroltát nagyon megviselte a börtön, de ma már újra jól érzi magát
Fotó: Zalatnay Sarolta / Instagram

Hibásnak érzem magam, de bűnösnek nem - mondta Zalatnay a tárgyalásán az utolsó szó jogán, és rossz egészségi állapotára hivatkozva kérte felmentését. Végül így is elítélték az énekesnőt, aki három év letöltendő börtönt kapott. Az ügynek két másik vádlottja is volt: az egyikük szintén három évet kapott, a másik pedig két és fél évet. Zalatnay Sarolta végül 2006-ban szabadult, de karrierjét és egészségi állapotát is nagyon megviselte ez az időszak, viszont visszatért a színpadra, a mai napig aktívan zenél és jól érzi magát.

Nemcsak hazai sztárok kerültek már rács mögé! Ha érdekli, kik azok a világsztárok, akik voltak börtönben, lapozzon a következő oldalra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!