Hátborzongató SMS-t küldött Boros Lajos a halála előtt

Boros Lajos, BorosLajos, műsorvezető, rádió, zenész, író
Budapest, 2012. március 6. Boros Lajos műsorvezető egy ajándékba kapott bumeránggal a kezében, azon a sajtótájékoztatón, ahol a NeoFM kereskedelmi rádió bejelentette, hogy a népszerű műsorvezető 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését
Fotó: MTI/ Beliczay László
Vágólapra másolva!
Egy újság megkereste, akkor válaszolt a rádiós. Boros Lajos üzenete halála után kapott új értelmet.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, a népszerű rádióst Nagykőrösön, az izraelita temetőben temették el 2024. augusztus 12-én, hétfőn, délelőtt 11 órakor. Boros Lajos Budapesten született, és az élete fontos pontjai is a fővároshoz kötik, de a fiatalkora nagy részét Nagykőrösön töltötte.

Boros Lajos, BorosLajos, műsorvezető, rádió, zenész, író
Voga János, Boros Lajos, Bochkor Gábor még 2012-ben 
Fotó: MTI/ Beliczay László

A volt gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel kitüntetett művész, még 2019-ben árulta el, hogy nem szándékozik végrendeletet írni, ugyanis azt szerette volna, hogy a családja döntse el, hogy mit szeretnének majd kezdeni a hagyatékával.

"Nem írtam eddig, és szerintem soha nem is fogok végrendeletet írni. 

Miért döntsem én el, hogy a halálom után milyen kötelezettséget, terhet vagy gondot kapjanak a nyakukba a szeretteim?

Eléggé felnőttnek érzem a feleségemet és a fiaimat arra a feladatra, hogy majd ők eldöntsék, mihez kezdenek a hagyatékommal. Nem akarok egy papírt írni, aminek aztán egyes szavaiba vagy mondataiba ügyvédek kössenek bele…" - mondta akkor.

Kómába esett Boros Lajos 

Boros Lajos több mint öt évvel ezelőtt egy műtétet követően öt hétre kómába esett. A rádiós delíriumban volt az alatt az öt hét alatt, amely gyakori állapot a 65 év felettieknél, akiknél mélyaltatást végeznek műtét előtt. A szívműtét alatt leállítják a szívet, mesterségesen keringetik a vért, és ilyenkor előfordul, hogy az agy túl kevés oxigénhez jut, így beáll a kómás állapot. Akkor volt olyan pillanat, mikor kevés volt az esély a túlélésre. 

Később mégis voltak munkái, de - mint mondta - 18 gyógyszert kellett szednie naponta. 

Nemcsak a rajongók, hanem a magyar sztárokat is mélyen lesújtotta Boros Lajos halála. A műsorvezetőről többen megemlékeztek a közösségi oldalakon, többek közt egykori műsorvezető társa, Bochkor Gábor is. 

Mi volt az egyik utolsó SMS-ében? Kiderül, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!