A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Közös fotón a Magyarok Világszépe 14 döntős versenyzője

Perger Patrícia
Perger Patrícia, 2022-es nyertes
Fotó: Instagram / Perger Patrícia
Vágólapra másolva!
Fásy Ádám 2016-ban indította el ezt a szépségversenyt, az idei döntő augusztus 31-én lesz.
Vágólapra másolva!

A Magyarok Világszépét 2022-ben megnyerő, németül és angolul is beszélő Perger Patrícia képviselte Magyarországot a Miss Intercontinental világversenyen Egyiptomban: mint mondta, élete teljesen megváltozott, amióta a fejére került a korona, sokan felismerik. Tavaly a diósdi Nánási Dorottya ünnepelhetett, az első udvarhölgye Árki Dominika, míg a második udvarhölgy Fekete Vivien lett. 

Fásy Ádám 2016-ban Magyarok Világszépe néven indította el ezt a szépségversenyt. "Mivel a szépséget mindig figyelem követi a jelölteken keresztül, nagy hangsúlyt fektetünk a nemzeti, magyaros népviselet bemutatására, népszerűsítésére és a hagyományok őrzésére, mert 

fontos a nemzeti identitás megtartása és erősítése.

 Azok a hagyományaink, melyek viseletben, táncban, zenében megnyilvánulnak, tesznek minket magyarokká, ez köt bennünket össze. A szépségversenyekre általában úgy gondolunk, mint olyan eseményekre, ahol elsősorban a versenyzők külseje és általános megjelenése a legfontosabb, de ezeken a megmérettetéseken a versenyzők bája, műveltsége, intelligenciája és világlátása is fontos szerepet kell,  hogy kapjon, hiszen a szépség valójában belülről fakad" - áll a leírásban. 

"A Magyarok Világszépe a teljes magyar nemzet szépségversenye, ahol a Kárpát-medence magyarsága mutatkozik be. Amikor a globalizmus rendre próbálja elmosni a nemzeti határokat, összemosni a kultúrákat, megjelennek a hölgyek határon innen és a határon túlról, hogy hirdessék: a magyar nők nemcsak messze földön szépek, hanem az országukat szerető fiatalok is, hiszen a rendezvény egyik fontos üzenete a nemzeti összetartozás, a magyarság együvé tartozása" - olvasható a verseny leírásában. 

A fotóért lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!