A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ilyen volt az utolsó előtti nap a Szigeten - képek

Fesztiválozók a Sziget fesztiválon
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Vasárnap többek között Janelle Monaé, Sam Smith, az Editors és a Fontaines D.C. szórakoztatta a Sziget Fesztivál közönségét, nézze meg!
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Kylie Minogue koncertjével vette kezdetét az idei Sziget Fesztivál, ahol számos más világsztár is fellépett már. Idén már 30. alkalommal nyílt meg a Szabadság Szigete, ahol 50 helyszínen 1000-nél is több program várja a fesztiválozókat.

A szervezők bejelentették, hogy idén sokkal több magyar vásárolt bérletet, mint eddig bármikor, így a külföldi vendégek mellett most jóval több magyar fog majd együtt bulizni közel egy héten át a Hajógyári-szigeten. 

A fesztivál lassan a végéhez ér, vasárnap, augusztus 11. már az utolsó előtti nap volt: 

a fő fellépő Sam Smith volt,

de előtte megfordult a Nagyszínpadon Becky Hill és Janelle Monaé, a Revolut Stage-en pedig olyan zenekarok váltották egymást, mint a Pip Blom, az Editors és a Fontaines D.C. – miközben többek között pirotechnikai előadás, cirkuszi bemutató is zajlott más helyszíneken. Nem volt tehát unalmas nap, nézzen meg róla pár képet az alábbi galériában!

Képeken a Sziget Fesztivál utolsó előtti napja:

MONÁE, Janelle
MONÁE, Janelle
MONÁE, Janelle
MONÁE, Janelle
MONÁE, Janelle
MONÁE, Janelle

 

Mi jön még?

A szervezők természetesen az utolsó napra, augusztus 12-re sem hagyják program nélkül a fesztiválozókat, hétfőn a húzónév a Grammy-díjas Los Angeles-i énekes és DJ, Skrillex lesz, akitől komoly műfaji kavalkádra számíthatunk. Utána láthatjuk szintén a Nagyszínpadon a Fred again... néven fellépő londoni producert, Frederick John Philip Gibsont, akit idén a legjobb új előadók között jelöltek Grammy-díjra, 2020-ban pedig az addigi legfiatalabb művészként kapta meg az év producere címet a Brit Awardson.

Skrillex
Skrillex 2024 júniusában a Roskilde Fesztiválon
Fotó: Thomas Traasdahl / Ritzau Scanpix / AFP / Thomas Traasdahl / Ritzau Scanpix / AFP

A Revolut Stage-en a Wednesday kezdi majd a napot, utána jön a Yard Act és a Big Thief – amelyek közül az utóbbi zenekart már 2019-ben is láthattuk a Sziget Fesztiválon, akkor még a Nagyszínpadon. Részletesebb programajánlónkat itt találja az utolsó napról, de ha inkább a korábbi napok eseményei élné újra fotókkal, akkor például ide, ide vagy ide kattintson!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!