Egy nő hangokat hallott a síron túlról

Vágólapra másolva!
Egy halálközeli élményekkel foglalkozó tanulmányban többen is megosztották halálközeli élményeiket, köztük egy nő, aki azt mondta, hallotta halott nagyanyja hangját.
Vágólapra másolva!

Egy halálközeli élményekkel foglalkozó tanulmány szerint egy nő azt állította, hogy 

szívrohama után halott nagyanyja felszólította, hogy térjen vissza a testébe. 

Mások, akiket szívleállás után sikerült újraéleszteni, nyomasztó élményekről számoltak be, például a pokolban égő érzésről. Az orvosok azonban azt gyanítják, hogy az ilyen esetekben az agy félreértelmezheti az életmentő orvosi beavatkozásokat. A vizsgálatot végző kutatók azt sugallták, hogy az egyik férfi égő érzése valószínűleg egy kálium-intravénás infúzió következménye volt, ahol a folyadék az izomba szivárgott, nem pedig a véráramba. Ezek az eredmények megerősítik egy brit orvos nézetét, miszerint 

az emberi tudat talán tovább létezhet, miután a test már meghalt. 

Dr. Sam Parnia, aki 25 éve kutatja a halál utáni folyamatokat, 25 brit és amerikai kórházból gyűjtött adatokat. Az úttörő tanulmány szerint az 567 megkérdezett közül mindössze 28 személynek maradtak emlékei a szívroham után, és ők meg tudták osztani túlvilági élményeiket. Azok közül, akik képesek voltak visszemlékni, hatan transzcendentális élményekről számoltak be. Hárman álomszerű látomásokat éltek át, például egy furcsa találkozást egy dúdoló halásszal. Egy személy az idő lelassulásáról számolt be és arról, hogy életéről elmélkedett, mások pedig úgy érezték, hazafelé tartanak.Egy nő azt mondta, halott nagyanyja késztette arra, hogy térjen vissza a testébe, míg egy férfi azt hitte, már a pokol lángjai közé került. 

Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Dr. Parnia kijelentette: 

Ezek a felidézett élmények és az agyhullám-változások az úgynevezett halálközeli élmény első jelei lehetnek, és most először vizsgáltuk ezeket egy nagyszabású tanulmány során. Eredményeink bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy miközben a halálközeli élmény küszöbén állnak, a halál és a kóma állapotában az emberek egyedülálló belső tudatos élményeken mennek keresztül, beleértve a szorongás nélküli tudatosságot.

Egy intenzív osztályon dolgozó orvos azt mondta, hogy az emberek által felidézett élmények nem tekinthetők egy rendellenes vagy haldokló agy trükkjének, hanem inkább egy egyedülálló emberi tapasztalatnak, amely a halál küszöbén bukkan fel. Számára a halál ritka betekintést enged az agy erejének és emléktárolási képességének mélységébe - írja a Bors.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy hat dolog dolgok előre jelzi, ha valaki közel jár a halálhoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!