A menopauza jelei nem mindig egyértelműek

Menopauza jelei: a nők harmada csak hármat tud megnevezni
Menopauza jelei: a nők harmada csak hármat tud megnevezni
Vágólapra másolva!
Egy most közzétett jelentésből kiderül, hogy a menopauzán áteső nők közel fele azt mondja, hogy „láthatatlannak”, „magányosnak”, „nélkülözhetőnek” vagy „jelentéktelennek” érzi magát. A menopauza jelei ráadásul nem mindenki számára egyértelműek: annak ellenére, hogy a menopauza negyvennyolc jele ismert, a megkérdezett nőknek csak egyharmada tudott háromnál többet megnevezni.
Vágólapra másolva!

A GenM menopauza elleni kampánycsoport több mint kettőezer, 35-60 év közötti nőt kérdezett meg és elindította az „Éld a legjobb menopauzádat” kampányt. Heather Jackson, a szervezet társalapítója és vezérigazgatója ezzel próbál segítsen a nőknek abban, hogy az átmenetet „felszabadulásnak és ne korlátozásnak” tekintsék, illetve egyértelműen azonosítani tudják a menopauza jeleit.

Menopauza jelei: a nők harmada csak hármat tud megnevezni
Menopauza jelei: a nők harmada csak hármat tud megnevezni
Fotó: Getty Images

Nem gyógymódot keresünk, hanem támogatni szeretnénk klimaxot. Az Egyesült Királyságban 15,5 millió nő éli meg egyszerre a menopauzát, ami egy szignifikáns szám. Ez a menopauzához kapcsolódó érzetek erősítéséről szól, hiszen csak a nők öt százaléka állítja, hogy magabiztosnak érzi magát az átmenet során, ezért meg kell találnunk a módját, hogy reményt és módszereket adjunk a maradék 95 százaléknak

 – mondta Heather a Metro-nak a kampány indulásakor a Metro online portáljának. 

 

A menopauza jelei és a hormonális változások megjelenése

A jelentésből az is kiderült, hogy az úgynevezett premenopauza és perimenopauza állapotában lévő nők több mint hetven százaléka fél a menopauza bekövetkeztétől, míg egy másik fontos megállapítás az volt, hogy bár a hormonpótlást gyakran a klimax jeleinek, tüneteinek legmegfelelőbb kezelésének tekintik, a nők nyolcvanhat százaléka többféle alternatívát keres a változókor kezelésére.

A menopauza tünetei

Körömváltozások, bizsergő végtagok, éjszakai izzadás, mellméret változásai, motiváció hiánya, szemszárazság, visszatérő húgyúti fertőzések, hányinger és emésztési problémák, alvási problémák és álmatlanság, szorongás, hangulati ingadozások, szédülés, a bőr szerkezetének megváltozása, szájszárazság, pánik rendellenességek, megereszkedett mell, súlyosbodó PMS, húgyhólyaggyengeség, viszkető bőr, csökkenő termékenység, súlygyarapodás, ingerlékenység, szívdobogásérzés, hajritkulás, koncentrációvesztés, hidegérzet, puffadás, akne, testszag, rendszertelen menstruáció, depresszió, megváltozott bőr érzés, agyi köd, ízületi fájdalom, fogászati ​​problémák, íz- és szaglásváltozások, nemi vágy megváltozása, égő száj szindróma, hőhullámok, izomfeszülés, rövid távú memória problémák, légzési nehézségek, csontsűrűség-csökkenés, hüvelyszárazság, fáradtság, fájó mellek, fejfájás és migrén, önbizalom és önbecsülés elvesztése.

A jobb láthatóság megteremtéséért folytatott küzdelemben a GenM két évvel ezelőtt elindította az MTick-et, egy olyan vásárlási szimbólumot, amelyet a menopauza-barát termékeken (a sminkektől és étrend-kiegészítőktől kezdve a fogkrémeken át a ruhákig) helyeznek el, hogy a fogyasztók könnyebben megtalálják azokat. A szervezet azt reméli az új kampánytól, hogy segíthetnek azoknak a nőknek, akik nem érzik magukat magabiztosnak a menopauza idején, keresik a menopauza és bőrváltozás megoldásait, a klimax és testsúlyváltozás egyensúlyát.

Sok nő szeretné erősnek érezni magát ebben az életszakaszban, és segíthetünk azzal, ha bizalmat, választási lehetőséget kínálunk, illetve támogatjuk őket a menopauza jeleinek kezelésében. Egyetlen márka, kiskereskedő vagy nagykövet sem képes egyedül megváltoztatni a menopauza megítélését, de egyesülve mindannyian kivehetjük a részünket

 – magyarázta Heather

A klimax jelei és kezelése tehát kiemelten fontos, a női egészségre a menopauza hatása számottevő lehet, hiszen:

  • felborítja a hormonális egyensúlyt, miközben
  • számolni kell a hormonális változások megjelenése mellett arra a rengeteg érzetre, ami
  • a menopauza hatása a női testre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!