Vágólapra másolva!
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madrid labdarúgócsapatának legfőbb célpontja Szoboszlai Dominik csapattársa, a Liverpoolban futballozó Trent Alexander-Arnold.

A spanyol bajnokcsapat mindenképpen szeretne jobb hátvédet igazolni, ugyanis Dani Carvajal már 32 éves, nem mellesleg az Európa-bajnok játékosnak október elején elszakadt a keresztszalagja, így az idei szezonban már nem is léphet pályára. 

A The Athletic azt írja, hogy a Real Madrid átigazolási terveit közelről ismerő – névtelenséget kérő – forrás azt állítja, hogy a spanyol csapat első számú célpontja Szoboszlai Dominik csapattársa, a Liverpoolban futballozó Trent Alexander-Arnold. A 26 éves játékosnak nyáron lejár a szerződése az angol csapattal, a hosszabbításról pedig folyamatosan zajlanak a tárgyalások, de fejlemény nincs még az ügyben. 

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24
Alexander-Arnold (balra) és Szoboszlai Dominik remek kapcsolatot ápolnak egymással
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

Alexander-Arnold piaci értékét 70 millió euróra becsüli a transfermarkt, azonban a Real Madrid semmiképpen sem szeretné megvásárolni az angol válogatott játékost, hanem nyáron akarja ingyen magához csábítani. A 31-szeres angol válogatott játékos január 1-től már szabadon tárgyalhat a kérőivel, Madridban pedig már a szerződése előkészítésén dolgoznak. 

Most léptem a fénykoromba, és nem akarok az a játékos lenni, aki csak fiatalon nyert trófeákat

– mondta ITV-nak a Liverpool játékosa, amikor a válogatott szünetben kérdezték a liverpooli szerződése meghosszabbításáról. 

Alexander-Arnold a Liverpool saját nevelésű játékosa. Nyert már bajnokságot, Bajnokok Ligáját, FA-kupát, Ligakupát és klubvilágbajnokságot is – tehát a létező összes trófeát begyűjtötte már a csapattal, így nem lenne meglepő, ha új kihívás után nézne. 

A 26 éves játékos távozására van esély, de mivel erősen kötődik a Liverpoolhoz, a szerződéshosszabbítása sem zárható ki. Ha Alexander-Arnold mégsem fogadná el a Real Madrid ajánlatát, akkor a Király Gárda a Tottenham spanyol válogatott hátvédjét, Pedro Porrót vagy pedig a Bayer Leverkusen holland válogatott szélsőjét, Jeremie Frimpongot fogja megkörnyékezni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!