A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ponyvaregények

Vágólapra másolva!
Szerelem, bűn, egzotikus tájak, nagyhatalmi összeesküvés, színes borítók. Az elmúlt néhány hét bőséges ponyvaterméséből ajánlunk négy regényt. Lekicsinyelhetjük a lektűrirodalmat, de kár tagadni, hogy magával ragadja azokat is, akik egyébként fanyalognak.
Vágólapra másolva!

Fotó: FókuszOnlineMióta leszakadt az Antarktiszról egy Ciprus nagyságú darab (2002. március 19.), nem is olyan vicces a Lángoló jég című regény kiindulópontja. Az Antarktisz jégtakaróján nukleáris robbantások következtében leválik egy 3000 láb vastag jégtábladarab. Ez egy olyan árhullám elindulását idézi elő, amely óránként 800 km-es sebességgel haladva indul Hawaii, Japán és az USA nyugati partjai felé, s amely félő, hogy elsöpri az összes óceánparti települést. Ezt követően egy légköri atomrobbantás megbénítja a déli félteke fölött keringő összes távközlési és kémműholdat. Így az atlantiszi kutatóállomás túlélőinek nincs lehetőségük rádiókapcsolatba lépni senkivel, hogy tudassák a világgal a fenyegető katasztrófát. Az összeesküvés mögött a Pentagon és Kína áll (nagy meglepetésre nem a szlovén hadügyminisztérium és a mozambiki kormány). Judith Reeves - Garfield Stevens: Lángoló jég - megrendelhető itt.

Fotó: FókuszOnlineEgzotikus tájon játszódik Eliot Pattison regénye, a Tibeti démon. Ez krimi: gyilkosság és nyomozás, de a tét nem csak a bűnüldözési statisztika javítása, hanem a tibeti nép szabadsága is (a tibetiek elnyomásának mozzanatát a valóságból merítette a szerző). A főhös egy nyomozó, aki tibeti szerzetesekkel együtt sínylődik egy büntetőtáborban. Ő nyomoz a tábor területén történt gyilkosságban, és ha rövid időn belül nem jár sikerrel, rabtársait éri megtorlás. A férfi kénytelen engedni a zsarolásnak, hogy megmentse buddhista barátai életét. Eliot Pattison: A tibeti démon - megrendelhető itt.

Szintén világméretű összesküvés az alapja Steve Alten regényének, amely Erich von Daeniken vitatható tudományos értékű, de tényirodalomnak szánt ufókönyveire épít. A Harc az életért főhősének apja egy régészprofesszor, aki felfedezi, hogy Stonehenge, az inka és azték emlékek, a Nazca-vonalak összefüggenek, és a világ pusztulásának üzenetét hordozzák. A főhös és szerelme ezt a pusztulást próbálják megakadályozni. Állítólag világsiker. Steve Alten: Harc az életért - megrendelhető itt.

Fotó: FókuszOnlineA sok kaland után jöjjön egy kis vegytiszta romantika. A Porcelán menyasszony című regény ugyan a XIX. századi Kínában játszódik és kitér a Kelet és a Nyugat kulturális hagyományai közötti feszültségre, alapvetően mégiscsak szerelmi történet. A műfaj minden követelményének megfelel. Mary Jo Putney: Porcelán menyasszony - megrendelhető itt.

Fórum:

Merre vagytok jó könyvek?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!