Turmixgép vagy konyhai robotgép? Mit választasz?

Vágólapra másolva!
Amikor konyhai kisgépekről beszélünk, mindannyian a turmixgépre vagy a konyhai robotgépre gondolunk. De melyik jobb? Melyik hasznosabb? Melyik olcsóbb? Mutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, mielőtt választasz.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

A turmixgép és a robotgép is a háztartási készülékek kategóriájába tartozik, amelyek időt, valamint energiát takarítanak meg nekünk az ételek elkészítésekor. De mi a különbség a kettő között?

A turmixgép ideális készülék például friss gyümölcslevek, krémlevesek készítéséhez vagy olyan ételek elkészítésére, amelyek aprításra szorulnak.

Forrás: EMAG

A konyhai robotgép a turmixnál komplexebb háztartási készülék. A választott modelltől függően több beépített kiegészítővel is rendelkezhet: turmixkehely, gyümölcs- és zöldségfacsaró, keverőszárak és keverőedény, habverő, aprító tárcsák és egyebek. Alapvetően a konyhai robotgép multifunkcionális készülék. A konyhai robotgép akár 40 speciális programot is tartalmazhat, amelyek mind az ételek egyszerű elkészítését szolgálják.

Ami a hasonlóságokat illeti, a képlet egyszerű. A konyhai robotgép sokkal több mindent tud egy turmixgépnél, viszont mindkettő ellátja a turmixgép feladatait: gyümölcs, zöldség darabolása, smoothiek vagy krémek készítése is lehetséges velük.

Mielőtt döntesz, mérlegelned kell az elvárásaidat. Ha az általad elkészített receptek nem igénylik a konyhai robotgép kiegészítő funkcióit, elegendő számodra egy turmixgép, aminek ára is kedvezőbb lehet.

Ünnepi asztal Forrás: EMAG

Abban az esetben viszont, ha még gondolkodsz, hogy melyik gépet válaszd, érdemes az online a nagy webáruházaik oldalain böngészned, például ebben a webshopban. Szűkítsd le a keresést először a költségvetésed függvényében, majd olvasd el a vásárlók értékeléseit és véleményeit, amik nagyon hasznosak lehetnek a végleges döntést meghozatalában, hisz mások tapasztalata sokat tud segíteni egy ideális konyhai kisgép kiválasztásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!