Rozmaringos töltött kalács
![rozmaringos kalacs](https://cdn.origo.hu/2023/12/4GMqWYmjSMh75IA6A4XAy8FIWTAx3LpzuQ48wQHhNtw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZlNDk1MzMxMGFjMDQ1ZjliNmY0M2UwYjBkNDY0M2Q1.webp)
Elkészítési idő: 3 óra/ fél óra
Alapanyagok:
A leírás alapján kelt tésztát készítek azzal a különbséggel, hogy 3 helyett egy evőkanál cukrot használok, és csipet helyett kiskanálnyi sót. A sajtkrémet kikeverem az áttört fokhagymával, a rozmaring összevágott leveleivel, sózom, borsozom.
A tésztát három egyenlő részre osztom. Mindhárom részt ujjnyi vastagra nyújtom, és megkenem a sajtkrémmel. Mindegyiket feltekerem, és rúddá sodrom. A három rudat összefonom, a végeket alaposan lezárom. A tetejét tojással kenem le. Egy órát hagyom kelni, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütöm.