A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Rozmaringos töltött kalács

rozmaringos kalacs
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 3 óra/ fél óra

Alapanyagok:

  • fél kg lisztből készült kelt tészta
  • 10 dkg zsíros natúr sajtkrém
  • 2 ág friss rozmaring
  • egy gerezd fokhagyma
  • só, bors

A leírás alapján kelt tésztát készítek azzal a különbséggel, hogy 3 helyett egy evőkanál cukrot használok, és csipet helyett kiskanálnyi sót. A sajtkrémet kikeverem az áttört fokhagymával, a rozmaring összevágott leveleivel, sózom, borsozom.

A tésztát három egyenlő részre osztom. Mindhárom részt ujjnyi vastagra nyújtom, és megkenem a sajtkrémmel. Mindegyiket feltekerem, és rúddá sodrom. A három rudat összefonom, a végeket alaposan lezárom. A tetejét tojással kenem le. Egy órát hagyom kelni, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!