Karamellizált cseresznye
![karamallizaltcseresznye](https://cdn.origo.hu/2023/12/GujvSF3lWjIhMp_kW-FhBAU2clI2dIKHnYZbEjJDJE0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVjMTVhMDUyYmVmYzQ1OTQ4NmY1M2Y5OTNhODAwYTUw.webp)
Elkészítési idő: másfél óra
Alapanyagok:
A cseresznyéket megmosom, kimagozom. Alacsony lángon felteszem a cukorral, a citromok felszeletelt héjával, levével. Folyamatosan figyelem, és amikor nyúlósra karamellizálódik, nedves fém, vagy kőpultra szedem őket. Amikor megszáradtak, tiszta és száraz befőttesüvegbe rakom, vagy rögtön süteménybe, pitébe sütöm őket.