Kezdjük azokkal, akik csak húst nem esznek, de halat igen. Ebben az esetben minden egyszerű, hiszen egy füstölt makréla talán jobb is, mint egy füstölt sonka. Mellé feltétlenül készítsenek zöldfűszeres pestót, ami a sonkához, de akár simán vajas kenyérre is finom.
Útmutatónkat füstölt halak fogyasztásához, körítéséhez itt találja.
A következő lépésben elhagyjuk a halat, de a tejtermékeket és a tojást megtartjuk, és keresünk hozzá zöldségeket. Feladatunkat nehezíti, hogy április közepén még elég szegényes a zöldségválaszték. A medvehagyma már lefutott, újkrumpli még sehol, a gombákhoz túl száraz volt az időjárás, de van már spenót, sőt, spárga is, így ezekre lehet építeni.
És pár ötlet lencsére, sárgaborsóra:
És a gesztenyelisztről se feledkezzünk meg!
És a csicseriborsóról sem!