A legfontosabb: mindig friss a hal, válogatott minőségi fűszerpaprikával dolgoznak, bográcsban rotyog a lé és lábon száradt vörös fűzzel szabadtűzön készül a halászos halászlé, amiben a neve ellenére nincs belefőzve a halász. Igazából a szakmai kifejezés annyit jelent, hogy pont úgy készítik el, mint érsekcsanádi eleik. Semmi csicsa, semmi túlbonyolítás.
Aki siet, annak előre kell szólnia, nagyjából egy órával, hogy enne halászlét, ha ez elmarad, akkor ott helyben marad a várakozás, mert az elkészülés ideje bizony 50 perc és egy óra között mozog. Mivel mindig friss, hát ezt ki kell várni.
Mottó:
Nálunk egy kicsit megáll az idő, lelassul a pillanat, átértékelődik a gondolat. Már sok vendégtől hallottam az étkezések után: „már csak egy ágy hiányzik a nyugalom mellé”
Lássuk a menüt, amit meg is nézhetnek, hiszen a LifeNetwork Tv Restaurant című műsorának videója a cikk végén található.
Előétel:
Hozzávalók:
Felhasznált alapanyagok mennyisége (1 adag)
*allergén anyag (búzaliszt)
Elkészítés a séf saját szavaival:
A felcsíkozott halhúsokat kukoricalisztben megforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, és forró olajban kisütjük.
A cikk legvégén a videóban 1:16 től látható az előétel elkészítése lépésről lépésre.
Leves
Hozzávalók:
Felhasznált alapanyagok mennyisége (1 adag)
Elkészítés a séf saját szavaival:
A megfelelő méretű bográcsban előkészítjük az előre sózott halhúst, a vizet és az apróra vágott hagymát, ezután feltesszük főni a tűzre. Forráskor hozzáadjuk az őrölt paprikát, majd tovább forraljuk. Az elkészítés vége előtt 10 perccel beletesszük a belsőségeket és ezután még 10 percig főzzük a halászlét. Elkészítési idő körülbelül 50 perc.
A cikk legvégén a videóban 6:35 től látható a leves elkészítése lépésről lépésre.
Főétel:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A harcsaszeleteket ízlés szerint sózzuk, ezután megforgatjuk a kukoricalisztben és bő forró olajban megsütjük.
A videóban 16:17 től látható a főétel elkészítése lépésről lépésre.