Célja volt, hogy az akkor egyeduralkodó Gundel étterem kihívója lehessen. Erre a környezete is rásegített: a Városligetben található a Szépművészeti Múzeum, Fővárosi Állat- és Növénykert, a Nagycirkusz és számtalan más nevezetesség.
Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Robert Redford, David Copperfield, Larry Hagman után mi is kipróbáltuk, mit is tud a Robinson.
Mottó:
„A mediterrán környezet, a családias hangulat, az élő latin gitár zene és a kiváló konyha biztosíték egy különleges este eltöltéséhez."
Lássuk a menüt, amit meg is nézhetnek, hiszen a LifeNetwork Tv Restaurant című műsorának videója a cikk végén található.
Előétel:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A bagetteket fűszervajjal megkenjük, és platnin vagy serpenyőben megpirítjuk. A garnélákat fokhagymával forró serpenyőben megpirítjuk, majd hozzá adunk egy kevés fehérbort, egy jó evőkanál vajat, az olíva bogyókat, friss csilit. Hagyjuk egyet forrni, majd hozzá tesszük a felezett koktél paradicsomot, petrezselymet és bazsalikom pestót.
Gremolata:
Megmosott és megszárított citrom héjat, a fehér része nélkül vékony juliannre vágjuk. Petrezselymet finom csíkokra szeljük, a fokhagyma gerezdeket először nagyon vékony szeletekre majd csíkokra aprítjuk. A három összetevőnket össze keverjük 1-1-1 arányban, és annyi olíva olajat öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd kevés citromlével és sóval ízesítjük.
Tálalás:
Tányérra fektetjük a pirított bagettet, a garnélás ragut ráhalmozzuk, utána gremolátátval meglocsoljuk.
A cikk legvégén a videóban 1:15 től látható az előétel elkészítése lépésről lépésre.
Főétel:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Karalábé krém:
A karalábékat megtisztítjuk,feldaraboljuk és tejben teljesen puhára főzzük a citromok héjával. Leszűrjük és a levét félre tesszük. Thermomixben a még forró leszűrt karalábét leturmixoljuk a legmagasabb fokozaton. Turmixolás közben adagolunk hozzá forrázott leveles parajt, hogy a kívánt zöldes színt elérjük, ha túl sűrű a pürénk, a főzőlevével javíthatunk az állagán, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Karalábé kocka:
A megtisztított karalábét a megadott méretű egyenletes kockára vágjuk, és sós vajban 3/4-esre főzzük, majd leszárítjuk.
Sonkás krokett:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a salotta hagymát, hozzá adjuk a lisztet és habverő segítségével világosra pirítjuk. Ráöntjük a húslevest és egyneműre keverjük. Hozzá adjuk a reszelt parmezánt és a tejszínt ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, egyneművé keverjük, hozzá odaszórjuk a finomra vágott sonkát.
Elkeverjük, kiöntjük a masszánkat egy műanyag dobozba, a felületét lefedjük, és normál hűtőben így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt és megdermedt, 3 dkg-os kroketteket formázunk belőle, duplán pankó-sima morzsa keverékében panírozzuk, tálcára tesszük és lefagyasztjuk. Bő zsírban egyenletesen arany barnára sütjük, ügyelünk arra, hogy a krokett ne durranjon ki!
Kacsamell:
A kacsamelleket megtisztítjuk-beirdaljuk a bőrét. Vákumzacskóba tesszük, kevés olíva olajat teszünk mellé, a húsos részét frissen őrölt borssal meghintjük, és adunk hozzá egy szál kakukk füvet, így vákumozzuk. 65 fokon 20 percig hőkezeljük - a húsos részével fölfelé kerüljön a gőzbe! A bőrös részén kezdjük kipirítani a kacsamellet, majd megfordítva kérgezzük a húsos rész, és félre tesszük pihenni. Tálalás előtt hirtelen átmelegítjük, hosszában félbe vágjuk!
Tálalás:
A tányérunk aljára kenjük, a karalábé krémet, ráhelyezzük a megsütött kroketteket, a karalábé kockákat, és a félbevágott megsütött szép kacsamellet, és meglocsoljuk a pecsenyelével.
A cikk legvégén a videóban 8:50 től látható a leves elkészítése lépésről lépésre.
Desszert:
Gombóc
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Az összetevőket összegyúrjuk, és legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőben, hogy a búzadara megszívja magát, majd egyforma 4 dkg-os gombócokat készítünk. A gombóc pontos főzési ideje 6 perc, lobogó sós vízben!
Túró gombóc morzsa
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Az összetevőket összedaráljuk, és sütő papírral kibélelt tepsibe morzsoljuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, pirított mandulával együtt morzsalékosra törjük.
Tejfölhab
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Az összetevőket habverővel teljesen elkeverjük, és az így kapott masszát habszifonba töltjük, 3 szifonpatront nyomunk rá és a hűtőben tároljuk.
A kifőzött gombócokat a mandulás morzsába forgatjuk, majd a tányérra helyezzük. A gombócok közé tejfölhabot fújunk, megszórjuk porcukorral és kiegészítőként friss gyümölcsökkel díszítjük (eper, szamóca,ribizli,szeder stb).
A videóban 18:26 től látható a desszert elkészítése lépésről lépésre.