Ahhoz, hogy megleljék a legtehetségesebb fiatalokat, pályázatot hirdetnek magyar állampolgárságú szakácsok számára. A zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy alkotóik élőben is bemutathassák azokat. A hazai döntőt megelőző selejtező témáját négy héttel előtte hirdetik ki. A 20 országot felvonultató európai döntőn 2016 májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben.
A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994. január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.
A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat témája: a mangalica tarja, a mangalica karaj vagy a mangalica pofa és nyelv, amelyhez a Bocuse piac zöldség- és gyümölcskínálata párosul. A fenti három hús elem közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó!
Jelentkezni az info@bocuse.hu címen lehet, a pályázatok beérkezésének határideje: 2015. Augusztus 15. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
A legutóbbi világbajnokságról szóló percről-percre beszámolónkat itt olvashatják.