Fenntartható éttermeket és fesztiválokat akarnak a magyarok
![Panoráma étterem](https://cdn.origo.hu/2023/12/9WB0qsxPfkfECmohsOO3FgWsXnOeUHEv2GhUAyDBmhc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNTU1NzdmYzUxMDRjZThiZjA1ODI1ODhkZjI3Mjdl.webp)
A fenntarthatósággal foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás együtt indította el Jövő-t-Evő nevű programját, melyen olyan fenntarthatósági eszközöket mutatnak be, amelyeket a vendéglátóhelyek és rendezvények egyszerűen beépíthetnek mindennapi működésükbe.
„A vendégek és fesztiválozók egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést végző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója.
A hét szakmai fórum keretében olyan kérdésekre keresik majd a választ, mint:
hol érdemes elkezdeni a zöldítést; mely területeken várhatjuk leghamarabb a befektetett erőforrások megtérülését; milyen szabályozásokra érdemes odafigyelni a zöld változások bevezetésekor; hogyan kommunikálható a fenntarthatóság?
A fórum részletes programját itt találják.