Miután a nyugati világ számára sokáig csak vicces érdekesség volt tücsköt és más rovarokat enni, az utóbbi időben egyre többen veszik komolyan a lehetőséget. Amerikában már rovarokból és gilisztából készült lisztet is lehet kapni, nemrég számoltunk be róla, milyen süteményt lehet belőlük sütni.
Az ENSZ élelmiszerügyi és mezőgazdasági szervezete, a FAO is jelentést készített a rovarok fogyaszthatóságáról, és mintegy
1900 fajt neveztek ehetőnek.
Az ízeltlábúak fehérjetartalma eddig is ismert volt, egy friss kutatás most egyéb pozitívumokat is bizonyított.
Az amerikai kémikusok szövetsége (American Chemical Society) által nyilvánosságra hozott kutatásban szöcskék, tücskök és különböző férgek ásványianyag-tartalmát vizsgálták. Yemisi Latunde-Dada és társai arra jutottak, hogy a rovarok valódi alternatívát jelenthetnek.
Az ízeltlábúak különböző mennyiségű vasat, kalciumot, rezet, magnéziumot, mangánt és cinket tartalmaztak,
a tücskök különösen kitűntek vasban.
A szöcskék a kalcium-, a réz- és a cinktartalomban bizonyultak jónak. A kutatók szerint az ásványianyag-utánpótlásban is fontos szerepet játszhatnak a rovarok, de az ízükről nem esett szó.