Bikák csapnak össze a Corinthia Hotel Báltermében
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/XJldnl6DP-wzktiZmQwn_NBMHTSKeF1I51GO16IxRf4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc2N2U0NDFjYmNhMzRkYzhiM2UyMDRkMTcxYzQyYjM4.webp)
A legalább négyféle szőlőfajtából készülő bikavér íze a termőtáj adottságai miatt a két borvidéken eltér egymástól, de az egri és a szekszárdi vezető termelők egyaránt hisznek ennek a bornak a különlegességében.
A külföldi fogyasztók legtöbbször a magyar éttermekben találkoznak a borfajtával, így az ottani sommelier-k azon dolgoznak, hogy nemzetközi szinten is újra elismertté tegyék a bikavért. A top budapesti éttermek sommelier-i szerint a betérő vendégek általában nosztalgiával emlegetik a „Bull's blood"-ot, ám kevesen választják ajánlás nélkül.
A bikavér – a kékfrankos alap miatt – általában jól párosítható a vörös húsok közül mangalica- és vaddisznószűzzel, borjúval, illetve bárányfartővel,
köretek közül pedig a sütőtökkel, zöldlencsével, édesburgonya-pürével, kápiapaprika-krémmel és ördögszekérgombával.
Az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt március 2-án tartják a Corinthia Hotel Báltermében.