Harcsás rétesre jól csúszik a halászlé
![halászlé](https://cdn.origo.hu/2023/12/dX-suPLpJUMlwtA8qxqrcqvg-zvBj9EDsYZEJc1DaBI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgxM2UzYTIxZjU3YTRiNjk4M2JjZjhjMjIyMWEyYzA4.webp)
Ami a halfogyasztást illeti, az Európai Unió átlaga évente 24,9 kilogramm fejenként, mi pedig csupán 5,3 kilogrammot eszünk meg. Ezért indította el 2014-ben a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) a Kapj rá! halfogyasztást népszerűsítő kampányt, amellyel a VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokon is találkozhatunk.
Hatodik alkalommal ad otthont a szarvasi Kacsa-tó partja a halgasztronómiai fesztiválnak. Az évente mintegy 15 ezer látogatót vonzó rendezvényen színpadi fellépők és gyermekelőadások is szórakoztatják majd a közönséget.
A hangsúly természetesen a halételeken lesz, sőt, főzőversenyen is összemérhetik tudásukat a résztvevők.
A kétnapos fesztiválon a „Kapj rá!" halfogyasztást ösztönző kampány faházát is érdemes lesz felkeresni, hiszen
kóstoló falatokkal
– halpástétommal és füstölt afrikai harcsával – várják a látogatókat. A gyermekek halas témájú ügyességi játékokat próbálhatnak ki,
a felnőtteket pedig receptes kiadványokat kapnak, amelyekből változatos és egészséges halas menüt állíthatnak össze akár ünnepi alkalmakra is.
A VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokat augusztus 3-án és 4-én rendezik meg a Kacsa-tó partján. További információkért látogasson el az esemény weboldalára!