Na, de vajon mi is ez a fura nevű, szinte kimondhatatlan étel? Valójában rakott padlizsánt jelent,
amely vegetáriánus ugyan, viszont a húskedvelők is elégedetten dőlnek hátra utána.
Szívesen falatoznánk Nápoly szűk utcáin vagy Szicília terein, de ha be kell érnünk a saját konyhánkkal, akkor nincs mit tenni. A parmigiana di melanzane tökéletes választás lesz.
Ráadásul rendkívül laktató,
főleg, ha úgy esszük, mint az őshazájában, Szicíliában: kenyérrel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, adja hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet, a zsályát, és főzze néhány percig.
Öntse hozzá a paradicsomot, a vörösborecetet és a cukrot. Párolja 20-25 percig.
Kenjen ki olívaolajjal egy serpenyőt, és pirítsa meg a padlizsánszeletek mindkét oldalát.
Közben keverjen össze 25 gramm parmezán sajtot a fenyőmaggal és a zsemlemorzsával, majd tegye félre.
Egy nagy sütőedény aljára tegyen egy kis paradicsomszószt. Ez lesz az alap. Erre sorakoztassa fel a padlizsánszeleteket, sózza, borsozza ízlés szerint.
Szórjon rá a mozzarellából és a parmezán sajtból. Erre jöhet egy újabb adag paradicsomszósz.
Rétegezze addig, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg a paradicsomszósz legyen.
Szórja rá a zsemlemorzsás keveréket, és süsse 200 fokon 30-40 percig.
Tálalja bazsalikommal megszórva.