Az így sütött ananász az egyik legfinomabb dolog a világon
![sült ananász](https://cdn.origo.hu/2023/12/fgILBwZd8BRivkkv4WSz4-Uu38ajYww-RENNR6kwjyk/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVhNjk1NjMzZjAyZjRkZTM5MmRmYmMzYWU5ZTc5NTM0.webp)
Fogyaszthatjuk desszertként, de akár uzsonnára is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Karamellizáljuk a barna cukrot egy közepes serpenyőben alacsony lángon.
Adjuk hozzá a tamarindpasztát, majd a csilipelyhet, az édesköményt és a köménymagot.
Jól dolgozzuk össze a keveréket, azután öntsük az ananászszeletekre.
Hagyjuk a pácban legalább néhány percig, azután tegyük tepsire és süssük 10-15 percig.
Ehetjük melegen, de akár fagylalttal is tálalhatjuk.