Készíthetjük hagyományos krumpliból és édesburgonyából is. Az alap elkészítési mód mindig ugyanaz csak a feltétek változnak.
Először megfőzzük vagy előpirítjuk az alapanyagokat
(például a bacon vagy a csirkehús esetén), majd bevágjuk hosszában az előfőzött burgonyát, így jöhetnek rá a feltétek. Ezután összepirítjuk a sütőbe téve néhány perc alatt.
Nézzük a feltéteket!
1. Sajt + tejföl + metélőhagyma + fekete bors
Főzzük elő a burgonyát, vágjuk be hosszában. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Kenjük meg tejföllel, szórjuk meg borssal és hagymával majd a sajttal és süssük meg.
2. Csirke + pesztó + mozzarella
Az első lépés ugyanaz: főzzük elő a burgonyát, vágjuk be hosszában. Kenjük meg pesztóval, szórjuk meg sült csirkedarabokkal és mozzarellával. Süssük meg és már tálalhatjuk is.
3. Paradicsomszósz + apróra vágott mozzarella + olajbogyó
Az olíva csak egy javaslat, lecserélhetjük paprikára, csípős szalámira, de akár kolbászra is. Készítsük el és süssük meg a fent említett módon: kenjük meg a szósszal, erre jöhet a feltét. Egy kis olaszos életérzés vacsorára.
4. Krémsajt + jalapeno + sült bacon + cheddar sajt
Készítsük elő a burgonyát a fentebb leírt módon, aztán kenjük meg krémsajttal. Szórjuk meg a felkarikázott jalapenóval, az apróra vágott, sült baconnel és a sajttal. Ízlés szerint fűszerezhetjük is.
5. Sült darált hús + kukorica + fekete bab + sajt
Akár hússal, akár hús nélkül készítjük, imádnivaló lesz a végeredmény. Ha imádjuk a pikáns ételeket, bátran adjunk hozzá egy kis csilipaprikát is.
6. Joghurt + pesztó + friss fűszernövények
Használhatunk bazsalikomot, kakukkfüvet és egy kis fokhagymát a recepthez.
7. Sajt + articsóka előfőzve + spenót
A spenót és az articsóka rajongói imádni fogják ezt a fogást. Ám a zöldségekre olvadt parmezán sajt teszi olyan finommá. Ha nincs kéznél friss spenót, fagyasztottat is használhatunk, a lényeg, hogy aprítsuk fel.
8. Vaj + kecskesajt + dió
Ha rágondolunk a morzsolt kecskesajt és a dió párosára, azonnal összeszalad a nyál a szánkban. Ha nincs kéznél dió, használhatunk mogyorót, mandulát és pekándiót is.
9. Sajt + sült csirke + brokkoli
A brokkolit előzetesen érdemes egy kicsit megpirítani vagy megpárolni, hogy a sütőben már csak az ízeknek kelljen összesülni. Szórjuk meg vele a krumplit, erre jöhet a csirke, végül pedig a sajt. Süssük meg és tálaljuk melegen.
10. Pirított bacon + paradicsom + zöld leveles zöldségek apróra vágva
Bármilyen zöld leveles zöldség szóba jöhet, mint a saláta vagy a káposzta. Szórjuk meg az alapanyagokkal a krumplit a szokott módon és süssük néhány percig, amíg összepirul.