Isteni májgombócleves házi gombócokkal a hétvégére
![májgombócleves](https://cdn.origo.hu/2023/12/ePGnUkGG5Ve-5vP5cPHecwJIJTFf8Rh-4yvKyjGXVUc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkZDkzMDNlMGVjYTRhNzU4M2NhMGFjNjU1Yjk3YTc0.webp)
Hozzávalók a leveshez:
Hozzávalók a gombócokhoz:
Elkészítés:
Mossuk meg, majd aprítsuk fel a zöldségeket.
Pirítsuk meg egy kis zsíron körülbelül 3-4 percig.
Ezután öntsük rá a vizet és fűszerezzük vegetával ízlés szerint.
Amíg a leves készül, megcsinálhatjuk a gombócokat.
Törjük át a májkrémet egy villával egy edényben. Egy másikban verjük fel a tojást és öntsük hozzá.
Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint.
Dolgozzuk jól össze, majd adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon a massza, de ne legyen túl száraz.
Vizes kézzel készítsünk gombócokat és tegyük őket a forró levesbe, ha a zöldségek megpuhultak.
Körülbelül 10 perc alatt a gombócok is megfőnek és már tálalhatjuk is.