Bögrés zsemle 25 perc alatt reggelire, ha elfogyott otthon a kenyér
![zsemle](https://cdn.origo.hu/2023/12/Q873CftxDM2MZHuWanPze2G5tYd4TJ06ipzCN9V1UME/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkZDExZGIyYjY2YTQyZTBiODdmNmI4MTYxZTE5NmQz.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Oldjuk fel a vízben az élesztőt.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, az olajat és a sót. Öntsük rá az élesztős vizet.
Üssük fel a tojást, enyhén verjük fel, aztán azt is öntsük a keverékhez.
Dolgozzuk jól össze kézzel, majd dagasszuk. Hagyjuk pihenni pár percig.
Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Készítsünk zsömléket a tésztából, és tegyük a tepsire egymástól legalább 3-4 centire.
Kenjük meg egy kis tojással, hogy szép piros legyen a teteje.
Süssük 20 percig, vagy tűpróbáig.