5 ok, miért együnk rendszeresen szezámmagot
![szezámmag](https://cdn.origo.hu/2023/12/TrfihiVmy8UqKyXcb6vXXCAw5RYz8xHsu13_xX8Y4Wk/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlmODUyODI5YTkzZDRiMzM5NzdlODcxMGI4N2M5ZTg5.webp)
1. A Critical Reviews in Food Science and Nutrition és a British Journal of Nutrition folyóiratban közzétett tanulmányok szerint a szezámmag segíthet csökkenteni a koleszterinszintet. Egy önkéntesekkel végzett vizsgálat is alátámasztotta ezt: azoknak a résztvevőknek,
akik naponta 40 gramm szezámmagot fogyasztottak, 10%-kal csökkent a rossz koleszterinszintjük.
2. A szezámmag rostban gazdag, a rostok pedig elengedhetetlenek az emésztőrendszer és a bél egészsége szempontjából.
3. Növényi fehérjékben is gazdag, ezek szintén nélkülözhetetlenek az általános egészség szempontjából. Nemcsak az izmok, hanem a hormonok alkotóeleme is.
4. Mivel a szezámmag kiváló magnéziumforrás is, így segíthet csökkenteni a vérnyomást. Emellett antioxidánsokat is tartalmaz.
5. Hozzájárulhat a csontok egészségéhez. Nemcsak magnézium, hanem mangán, cink és kalcium is van benne.
Próbálja ki a következő receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mandulát, a kókuszt, a szezámmagot és a sót.
Öntsük bele az olajat, a mézet, a tahinit és a vaníliát.
Forgassuk jól össze, majd öntsük a keveréket egy kisebb tepsibe.
Egy spatulával nyomkodjuk bele jól a keveréket, fedjük le az egészet és tegyük a fagyasztóba egy órára.
Vágjuk fel szeletekre és fogyaszthatjuk is.