A hagyma kiválóan alkalmas arra, hogy megízesítse ételeinket, ám nemcsak a receptjeinkben vehetjük hasznát. Ugyanis antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai is vannak. Ezért olyan jó választás megfázás idején.
Susan Curtis, Pat Thomas és Dragana Vilinac könyvében, amelynek címe Healing Foods, így írnak a hagymáról:
a hagymában lévő kénvegyületek - köztük tioszulfinátok, szulfidok és szulfoxidok - fokozzák a hagyma erőteljes antibakteriális és vírusellenes hatását, illetve ezek adják a hagyma ízét is.
A méz a hagymához hasonlóan segítheti a megfázásos tünetek enyhülését. Ezért alkotnak kiváló párost együtt. A szirup elkészítéséhez préseljünk le egy hagymát,
majd a levéből három evőkanálnyit keverjünk össze két evőkanál mézzel.
Fogyasszunk belőle naponta két teáskanállal. Emellett persze fontos a megfelelő étrend, a pihenés, és természetesen konzultálni az orvosunkkal.