A legfinomabb paradicsomos tészta, amit valaha kóstolt
![paradicsom sonka tészta olasz](https://cdn.origo.hu/2023/12/wJyyMFY_ZSBi2EcQ4NXv0T_yoy2bzQLs_JaHSqJ1NRM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExNmE5YTFjNjA5YjQwNmZhZTYxNDg2ODE4MmQxNTli.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye fel főni a tésztát a szokott módon.
Közben aprítsa fel a hagymát, a fokhagymát, egy kisebb marék gombát és körülbelül 7-8 darab szárított paradicsomot.
A hagymát és a fokhagymát kezdje el megpirítani egy kis olajon, majd adja hozzá az apróra vágott gombát.
Amikor eléggé megpirult, mehet bele a konzerv paradicsom.
A fürtös paradicsomokat turmixolja le, és mehet az is az edénybe.
Hagyja egy kicsit összerottyanni, végül tegye bele a nagyobb darabokra vágott szárított paradicsomot. Ezt az alapanyagot semmiképp se hagyja ki belőle.
Sózza és borsozza ízlés szerint, majd mehet bele az oregánó és a bazsalikom is ízlés szerint.
A tésztát szűrje le, és keverje a paradicsomhoz.
Rottyantsa össze megint, és már kész is.
Tálalhatja vegán vagy hagyományos sajttal megszórva és egy kis bazsalikomlevéllel díszítve.