Egyszerű és olcsó: csicseriborsó-krémleves ebédre
![csicseriborsó krémleves](https://cdn.origo.hu/2023/12/p95ojlBjVFRMLIQIDnrNW2yXYOdXAG6ghe06R1sUVus/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRlMGE0NDc3MDY5MDQ2ZGNiODI1NTMyZDczYzMwODhk.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágjuk apróra a répát és a hagymát, majd dinszteljük meg az olajon.
Adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, pirítsuk még egy kicsit.
Öntsük fel 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
Pépesítsük botmixerrel, majd keverjük el benne az őrölt köménymagot és a tejszínt.
Hagyjuk felforrni, aztán tálaljuk friss petrezselyemmel.