Ünnepeljük mogyorókrémes fánkkal a farsangi időszakot
![fánk](https://cdn.origo.hu/2023/12/axYsMYQpoqSfoSnepwGuDx457y107TOKp-o6E0dOpvI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcwN2I1ZmVmNWFmMDRkNDI4ZmNjMDYxYzY1M2VkNDU0.webp)
Set of three sufganiyot doughnuts with jelly arranged in a box on white wooden background. Horizontal composition.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük el az 1 evőkanál cukrot 100 ml langyos tejben, és morzsoljuk el benne az élesztőt.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a cukrot, adjuk hozzá az olvasztott margarint, az élesztős tejet, a maradék tejet, a tojásokat és a sót.
Dagasszuk jól össze, és hagyjuk pihenni egy órát.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd szaggassunk belőle köröket egy pohárral.
Minden második körre rakjunk 1-1 evőkanál mogyorókrém-gombócot, majd tegyük rá az üres tésztakorongot.
Jól nyomkodjuk össze a széleit, majd tegyük félre, és hagyjuk kelni még 30 percig.
Amint letelt az idő, csak süssük ki olajban.