Újhullámos bundáskenyér, ha unja a hagyományosat
![bundáskenyér](https://cdn.origo.hu/2023/12/AVX-WfSEpJwA0HP5dDTheML1FCnnANc-AG_3wKXLI94/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhYmVmMDQ3ZDhiZjRhODc4ZGM0YmI4MDc3OWEyNzhk.webp)
A sütőben sült bundás kenyér az új kedvenc reggeli fogása a családnak. Köztük persze nekem is, és nemcsak azért, mert finom, hanem mert olyan gyorsan megvan, hogy szinte elkészíti magát. Nem kell toporognom a tűzhely előtt, és kiszedni az olajból, majd beletenni a következő kört.
Kenjünk ki vajjal egy tepsit, majd a szokott módon verjünk fel 4 tojást. Adjunk hozzá egy kis sót, és ízlés szerint borsot is. Keverjünk el benne 2 evőkanál tejet, utána forgassuk meg benne a vékonyra szeletelt kenyereket és mehetnek a tepsibe. Körülbelül 7-8 szeletre elég a tojás.
A megmaradt tojásos keveréket öntsük rá a kenyerekre, azután mehet a sütőbe 180 fokra 20 percre.
Amint átsült, vegyük ki, szórjuk meg reszelt sajttal és ízlés szerint egy kis petrezselyemmel vagy reszelt fokhagymával, majd tegyük vissza a sütőbe 10 percre.
Amikor a sajt jól megpirult, vegyük ki a sütőből és tálaljuk tejföllel vagy ketchuppal. Érdemes friss zöldségeket is fogyasztani mellé, így gondoskodva a rost- és vitaminbevitelről.