Ettől a lekvártól felrobban az internet
![gasztrodinamika, lekvár](https://cdn.origo.hu/2023/12/3hACIuS7atyq5owfq8yFJ1MN1c72TZNVzTYLHpscfJE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NlNTBlM2IzMjFhNjQ1NzVhMjI4MTRhOTFjYjY3NWNh.webp)
Először Kovács Gyula séffel találkoztunk, akinek a szörpjeit, és lekvárjait Csicsörke névvel már ország szerte jól ismerik. A szakács, cukrász végzettségű szakember bátran kísérletezik az ízekkel. De még tíz év után is a családi léptékben hisz. Bodrogkeresztúrból Tokajig siettünk, hogy az Ízes örömest lekváriumba látogassunk el. Itt aztán megtudtuk Pásztor Kriszta, hogyan "pazarolja el" a férje borát a lekvárba... Segal séf szerint egyébként kifejezetten jól áll a bor a lekvároknak.
És itt jött a NÉBIH előtt eltitkolt csoda, egy 9 éves lekvárt kóstoltunk meg vagyis kettőt. Hogy végül a nap folyamán Segal séfnek mikor akadt el a szava, ezt viszont nem áruljuk el, ahhoz meg kell hallgatni a Gasztrodinamiát.