Mutatjuk, melyik hozzávaló nem maradhat ki belőle, ha a tökéletes végeredményre törekszünk.
Vágólapra másolva!
A húsvét elmúltával újra elővehetjük a szárnyas fogásokat, érdemes egyből egy tartalmas levessel kezdeni, amely helyre teszi a gyomrot a sok nehéz étel és ital után.
Az alábbi csirkeleves abban különbözik a hagyományos változattól, hogy tejszínnel és egy kevés keményítővel kell besűríteni. És persze a sok friss zöldség sem maradhat ki belőle, ahogyan a tetejéről a friss petrezselyem sem hiányozhat.
Tejszínes csirkeleves
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkeaprólék
1 csokor új sárgarépa
1 csokor új fehérrépa
1-2 ág halványított zeller
1 marék cukorborsó
1 vöröshagyma
2 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
1-2 szál petrezselyem zöldje
só
Elkészítés:
Hideg vízben felrakjuk a húsokat főni. Ha felforrt, szűrőbe öntjük, lemossuk a húsdarabokról a habot, kimossuk a fazekat is.
Visszarakjuk a csirkedarabokat, öntünk rá ismét friss hideg vizet. Most már hozzáadjuk a szükség szerint megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller szárát és zöldjét, valamint a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, és kis lángon főzzük tovább.
Ha megfőtt a hús, besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. Beledobjuk a cukorborsót, és készre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.