Ezekkel a rovarokból készült ételekkel hamarosan mi is találkozhatunk az étlapon
![sült, skorpió, nyárson, illusztráció,](https://cdn.origo.hu/2024/05/l-rxV3xfwXbCvX5mXH-LHIWu5nPEQmvOucZ4uEUq9Bk/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVjN2NmZDljMDBkZDQ2YjZiMmQ0MjRlZWE0NDE1ZWVm.webp)
Fried scorpions for sale in Thailand
Fotó: Shutterstock/Andreas Vogel
Más szemmel nézhetünk ezentúl a bosszantó, zajos kártevőkre, hiszen nagyon finom csemege is készülhet belőlük. Egy new orleans-i étteremben ugyanis már évek óta szerepel az étlapon, és a helyi séf tapasztalatai szerint egyre népszerűbb. Többféle fűszerezésben is kapható, a chilis, a cajun fűszeres, illetve a fahéjas verzió fogy a legjobban.
A sötétbarna, ropogósra sült rovarokat leginkább salátafeltétként kínálják, melybe áfonya, mandula és alma is kerül, ám mustár és szójaszósz keverékébe mártogatva is kedvelt csemege.