A tavasz és a nyár a csodálatos, színes idényzöldségek-és gyümölcsök időszaka, használjuk hát ki és variáljuk őket bátran. Fogyasszuk köretként, vagy könnyed ebédként-vacsoraként!
A bébispenót és az eper is közkedvelt tavaszi finomság, ötvözve pedig egyenesen csodálatosak. Próbálja ki ezt a remek salátát, ha valami könnyed kényeztetésre vágyik. Pirított magvak és némi bazsalikomlevél teszi még különlegesebbé.
Hozzávalók:
1 marék bébispenót
5 cm kígyóuborka
1 marék eper
4db bazsalikomlevél
néhány szem mandula és kesudió
Elkészítés:
A spenótot, az uborkát (héjával együtt) és az epret jól megmossuk, és lecsepegtetjük.
A spenótleveleket és az uborkát, kisebb darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és az előzőleg megpirított kesudiót vagy mandulát egészen apróra daraboljuk.
Az egészet megfűszerezzük, jól átforgatjuk, majd rádaraboljuk az epreket is.