5 különleges saláta a tavaszi-nyári szezonra

Vágólapra másolva!
A tavasz és a nyár a csodálatos, színes idényzöldségek-és gyümölcsök időszaka, használjuk hát ki és variáljuk őket bátran. Fogyasszuk köretként, vagy könnyed ebédként-vacsoraként!
Vágólapra másolva!

Spenótsaláta eperrel

A bébispenót és az eper is közkedvelt tavaszi finomság, ötvözve pedig egyenesen csodálatosak. Próbálja ki ezt a remek salátát, ha valami könnyed kényeztetésre vágyik. Pirított magvak és némi bazsalikomlevél teszi még különlegesebbé.

Hozzávalók:

  • 1 marék bébispenót
  • 5 cm kígyóuborka
  • 1 marék eper
  • 4db bazsalikomlevél
  • néhány szem mandula és kesudió

Elkészítés:

  1. A spenótot, az uborkát (héjával együtt) és az epret jól megmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A spenótleveleket és az uborkát, kisebb darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és az előzőleg megpirított kesudiót vagy mandulát egészen apróra daraboljuk.
  3. Az egészet megfűszerezzük, jól átforgatjuk, majd rádaraboljuk az epreket is.
TavasziNyáriSaláták, Tavaszi-nyári saláták
Epres spenótsaláta
Fotó: Shutterstock/Lesya Dolyuk / Shutterstock/Lesya Dolyuk
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!