8 ínycsiklandó saslikrecept a nyári grillpartikra

Vágólapra másolva!
Nincs is jobb program nyáron, mint egy kellemes grillezés a barátokkal vagy családtagokkal. Mai összeálltásunkban ezért 8 isteni saslikreceptet mutatunk be, melyek között húsrajongók, zöldségimádók, fogyókúrázók, vegánok, és a halételek hívei is megtalálják a kedvencüket.
Vágólapra másolva!

Klasszikus rablóhús

A hagyományos rablóhús sok szalonnával, kolbásszal és hagymával sokak kedvence

 a nyári grillszezonban, noha nem egy kifejezetten könnyed étel. Testességét ellensúlyozhatjuk egy könnyű, nyári salátával.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg parasztkolbász
  • 3 db burgonya
  • flekken fűszerkeverék ízlés szerint
  • só, bors
  • Ízlés szerint fokhagyma

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt, krupómlit és hagymát karikákra vágjuk.
  3. Pálcikára felfűzzük a húst, hagymát, kolbászt, krumplit, szalonnát.
  4. Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig sütjük.
  5. 60 perc elteltével levesszük a fóliát és további 30 percig pirítjuk.
  6. Salátával tálaljuk.
 Rablóhús,

Fotó: Shutterstock/Michele Ursi 
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről