A paradicsomos ételek sokaknál okoznak gyomorpanaszokat, akik ennek ellenére is imádják a paradicsomos ételeket előálltak egy megoldással. Ők azok, akik jól megcukrozzák a paradicsomos ételt, hogy így kevésbé lesz savas a végeredmény. Azonban nincs igazuk.
Az olasz Alessio Pasini konyhájából érkezett a házi praktika, ami egyszerűbb mint gondolnánk, és aki kicsit is ismeri az olasz konyha autentikus receptjeit, nem fog meglepődni a titkon. Hiszen az olaszok maguk is alkalmazzák ezt az alapanyagot, az eredeti bolognaiból sem maradhat ki.
Alessio elmondta, hogy a cukor azért nem jó megoldás, mert fogyasztása savtermelődést eredményezhet.
Arról nem beszélve, hogy a cukor elrontja a paradicsom természetes ízét is.
Így a savasságra a megoldás az édes aromájú sárgarépa, ami nem változtatja meg a paradicsom saját ízvilágát, de megoldás a savasságra. A népszerű zöldség – az olasz magyarázata szerint – magába szívja a paradicsom savasságát, és egy kellemes, könnyed szószt kapunk végeredményül - írja a Mindmegette.hu.