A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Isteni, 10 perces chilis-mogyorós tészta, ha valami finomat ennénk a dolgos hétköznapokon

Vágólapra másolva!
Időt és energiát takaríthat meg a pörgős hétköznapok során, ha ezt a pikáns, keleties tésztaételt készíti vacsorára, hiszen mindössze 10 perc alatt össze lehet dobni, ráadásul garantált, hogy mindenki repetázni fog belőle, ugyanis hihetetlenül finom. További érv mellette, hogy alig néhány hozzávaló kell hozzá, így igazán költségkímélő fogás.
Vágólapra másolva!

Ha szeretne valami könnyű, gyors vacsorát készíteni otthon munka után, de már kifogyott az ötletekből, és se kedve, se ideje egy nagybevásárláshoz, nézzen szét a konyhaszekrényében, biztosan talál némi tésztafélét, innentől kezdve pedig a lehetőségek tárháza végtelen, hiszen szinte bármilyen feltét passzol hozzá.

Ilyen megfontolás alapján születhetett például ez a 10 perc alatt elkészíthető, pikáns ízvilágú chilis-földimogyorós tészta is,

 amit egy Ramya Ramesh nevű gasztrovlogger terjesztett el a TikTok-on néhány évvel ezelőtt, és azóta évről évre megosztja, így sosem megy ki az emberek fejéből, népszerűsége így továbbra is töretlen. Idén júliusban újra közzétette a videót: 

Minden évben kötelességemnek érzem, hogy megosszam ezt a receptet, mert olyan egyszerű és finom. És a legjobb az egészben az, hogy bármilyen típusú tésztával elkészítheted, és a hozzávalók többsége is nagy eséllyel megtalálható a spájzban vagy a szekrényben”

- írta a poszt mellé Ramya.

A közzétett videóban Ramya csomagolt ramen tésztát, chili pelyhet, borsot és szójaszószt használ.

Ramya videóját több mint 1,8 millió alkalommal nézték meg, 103 000 lájkolták, és 186 ember szólt hozzá.

Néhány élelmes rajongó további tippeket adott neki, hogyan lehet még pluszban feldobni ezt az ízletes, egyszerű receptet:

"Próbáld ki, hogy teszel hozzá bőven koriandert a végén, és szaftos zöldséget, például szeletelt uborkát és sárgarépát. Isteni finom.”

- mondta az egyik követő, míg egy másik pirított tofut javasolt. 

tészatétel, tiktok, tészatételtiktok
Fotó: Shutterstock

Ez tehát egy olyan étel, ami szinte bármivel variálható, feldobható, a végeredmény garantáltan finom lesz. Mutatjuk az eredeti receptet:

Elkészítés:

  1. Először főzzük meg a ramen tésztát, szűrjük le, majd  és öblítsük le hideg vízben, hogy a tészták ne tapadjanak egymáshoz.
  2. Keverjük össze egy tálban az újhagymát, a fokhagymát, a chilipehelyet és a borsot. Ezután hevítsük fel a szezámolajat közepes lángon két-három percig. Óvatosan adjuk hozzá a forró szezámolajat a chilit és a hagymát, és pirítsuk meg, 
  3. Adjunk hozzá egy evőkanál mogyoróvajat, egy evőkanál szójaszószt, illetve 1-2 evőkanál tészta főzővizet, majd jól keverjük össze.
  4. Forgassuk össze a szószt a tésztával, ha kell, melegítsük. Végül díszítsük a tetejét pirított szezámmaggal. Jó étvágyat.

Forrás: Mirror

 

 

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!