Így készülnek a legfinomabb sült húsgombócok kapormártásban

sült húsgombócok kapormártásban
A fűszeres, szaftos húsgombócok és az üde, krémes kapormártás harmonikus duót alkotnak.
Vágólapra másolva!
Aki szeretné egy kicsit feldobni a hétvégi menüsort, annak érdemes megpróbálkoznia ezzel az ínycsiklandó fogással, és garantáljuk, hogy a nem mindennapi ízeket mindenki azonnal megszereti majd. Mutatjuk, hogyan készül.
Vágólapra másolva!

A húsgombóc sokféleképpen variálható étel: főve isteni levesbetét, sütve kiválóan passzol hozzá a paradicsommártás. A gombamártás és a tökfőzelék-rajongók kedvence is lehet kapormártással. Ez utóbbi egy igazi ritkaság, legtöbben a paradicsomos irányba mozdulnak el, pedig egy jó kapormártás kicsit visszavarázsolja a nyarat a konyhánkba. 

sült húsgombócok kapormártásban
A fűszeres, szaftos húsgombócok és az üde, krémes kapormártás harmonikus duót alkotnak

A fűszeres, szaftos húsgombócok és az üde, krémes kapormártás harmonikus duót alkotnak, ami garantáltan mindenkit elvarázsol - íme a recept:

Sült húsgombócok kapormártásban 

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • kb. 1,5 dl étolaj a sütéshez

A kapormártáshoz:

  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 db húsleveskocka
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 mokkáskanál cukor vagy édesítőszer

Elkészítése:

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Adjuk hozzá a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és gyúrjuk alaposan össze.
  2. Az összegyúrt húsmasszából nedves kézzel formázzunk nagyobb diónyi gombócokat.
  3. Az olajat öntsük serpenyőbe, melegítsük fel, helyezzük bele a húsgombócokat, majd pár perc alatt, többször átforgatva, hogy teljesen átsüljön, süssük szép aranybarnára. Szedjük ki a zsiradékból és felhasználásig tegyük félre.
  4. A kaprot mossuk meg, vágjuk fel apróra. A tejet langyosítsuk meg, és oldjuk fel benne a leveskockát.
  5. Serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és kevergetve pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejjel.
  6. Kézi habverővel keverjük simára, és közben ízlés szerint ízesítsük sóval, cukorral, szórjuk meg őrölt borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
  7. Tegyük a kapormártásba az elősütött húsgombócokat, majd főzzük még pár percig. Ha túl sűrűnek találnánk a mártást, adjunk hozzá még kevés tejet, és főzzük pár percig tovább. Közben kóstoljuk, s ha szükséges, ízesítsünk utána. Önmagában is finom, de főtt krumplival is tálalhatjuk.

Ha további különleges receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!