Isteni fűszeres, gyors vajas csirke, ami tökéletes a hűvösebb estékre

Vágólapra másolva!
A hűvös idő beköszöntével egyre jobban esnek azok az ételek amik kicsit pikánsabbak és gyorsan elkészíthetőek. Jamie Oliver vajas-csirke receptje a chili csípősségével és a garam masala fűszeres ízével biztosan felmelegít minket a hideg őszi estéken.
Vágólapra másolva!

Ahogy az idő egyre hűvösebbre fordul, annál jobban vágyunk arra, hogy behúzódjunk az otthon kényelmébe, egy ínycsiklandó tál étellel a kezünkben, és élvezzük ezt a pillanatot. Jamie Oliver vajas-csirke receptje pont megfelelő lehet egy ilyen meghitt pillanathoz. Mutatjuk, hogyan készítse el. 

 

Hozzávalók: 

  • két szelet csirkemell
  • 350 g koktélparadicsom
  • négy gerezd fokhagyma
  • 2 szál chilipaprika
  • 6 cm-es darab gyömbér
  • 1 evőkanál garam masala
  • 4 evőkanál natúr joghurt
  • olívaolaj
  • só és bors
  • 2 evőkanál kesudióvaj (opcionális) 
     

Elkészítés: 

  1. A chilit kimagozzuk és hosszában felvágjuk, felaprítjuk a koktélparadicsomot is és alacsony lángon megpirítjuk. Ha megpirult, akkor különvesszük egy tálba. 
  2. Hámozzuk meg a fokhagymát, gyömbért és mindkettőt reszeljük le. Tegyük bele a garam masalat és egy evőkanál joghurtot és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Felszeleteljük a csirkemellet 1 cm-es darabokra és alaposan beleforgatjuk a korábban elkészített pácba 
  4. Visszaesszük a korábbi kivett chilit és paradicsomot a serpenyőbe és belekeverjük a pácolt csirkét.
  5. Pároljuk meg, majd pirítsuk még kicsit meg a serpenyőben levőket. 
  6. Ha még szeretnénk kicsit izgalmasabbá tenni az ízvilágot, akkor hozzátehetünk 250 ml kesudióvajat is. Keverjük egy alaposan, és főzzük 2 percig. 

 

Jamie Oliver, JamieOliver
Fotó: AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Jamie Oliver receptjeiről már korábban is írtunk, íme néhány izgalmas recept a sztárséf konyhájából: 
Krémes brownie ami ideális hangulatjavító a közelgő komor, őszi napokra. Azonban előfordul, hogy egyszerre túl sokat sütöttünk, ilyenkor nincs más dolgunk, mint fagyasztóba rakni a maradékot, ahol hónapokig friss marad. 
Ha valaha is szeretett volna tésztát készíteni, de megijedt attól, hogy mennyi időbe telik, és hogy mekkora erőfeszítés, akkor Jamie Oliver receptjét ajánljuk. Ez az egyszerű recept ugyanis könnyen sikerélményt okozhat a tésztakészítés terén.

Inycsiklandó marhapörkölt receptjét követve könnyedén készíthetünk mi is ilyet, a titka mindössze annyi, hogy a sütőben kell készíteni, és némi vörösborral feldobni, emellett szezonális alapanyagok is kerülnek bele, így a közönséges marhapörköltből igazi őszi fogást varázsolhatunk.

15 perces pizza egy könnyű pizzareceptet, amelyet bárki elkészíthet otthon. Elmondása szerint a szekrényben és a kamrában található alapanyagokat használta, és mindössze 15 perc kellett neki hozzá, hogy az asztalra varázsolja a finomságot.

3 összevalós kenyér mindössze három alapanyag kell az elkészítéséhez, ráadásul villámgyorsan megvagyunk vele, mindössze víz, liszt és élesztő kell hozzá. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!