Beszédfelismerés az MS Office következő verziójában<br/>

Vágólapra másolva!
A Microsoft értesítette tesztelőit, hogy elkészült a 2001-re várható Office 10 szoftverének béta 1-es tesztváltozata. A szoftveróriás számos új funkciót vezet be termékben, amelyek közül a legjelentősebb a hangfelismerés. A Word 10-et például nemcsak utasítani lehet majd egy mikrofon segítségével, de diktálni is lehet neki.
Vágólapra másolva!

Az új lehetőségek közül érdemes még megemlíteni a web-alapú adattárolást, az új formázási és többfelhasználós szerkesztési lehetőséget, a digitális aláírás támogatását, a lábjegyzetek és táblázatok készítésének egyszerűsítését, illetve a továbbfejlesztett dokumentumvédelmet programlefagyás esetére.

Az Office 10-ben alapértelmezésben a Word az e-mail szerkesztő program, így az Outlook használói élvezhetik a Word minden funkcióját levélírás közben.

A fejlesztők az ígérik, hogy az Excel 10 segítségével az eddigieknél könnyebb lesz adatokat keresni, analizálni és publikálni.

A tesztelők szerint egyértelmű, hogy a Microsoft egyre inkább integrálja az Office és az Exchange Server szolgáltatásait. Ugyanilyen közeledés fedezhető fel az Access 10 és az SQL Server 2000 között is. A csomag támogatja a hálózati adatcserét szolgáló XML szabványt.

A népszerű Wordöt, Excelt, Outlookot, Power Pointot és más irodai alkalmazásokat felvonultató Office csomag jelenleg a 9-es verziónál tart, Office 2000 márkanéven. Az új Office 10 valójában a jelenlegi Office 2000 továbbfejlesztett változata lesz, ezzel szemben a következő, 2002-ben piacra kerülő Office.Net teljesen új filozófiára épül majd, a Microsoft ".Net" stratégiája jegyében.

A redmondi szoftveróriás ezzel párhuzamosan a Macintoshokra szánt változaton is dolgozik, a Mac Office 2001 idén októberben várható.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről